EURO 2020 Çekya hakkında tüm detaylar

02.06.2021 - 16:59 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 17:04

EURO 2020'de D Grubu'nda yer alan Çekya Milli Takımı hakkında tüm detaylar...

EURO 2020 Çekya hakkında tüm detaylar

Eleme performansı: 8 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet

Elemelerde en çok gol atan isim: Patrik Schick / 4 gol

Avrupa Şampiyonları tarihindeki en başarılı performansı: 1 Şampiyonluk (1976) 

EURO 2016: Grup aşamasında elendi

Yıldız futbolcusu: Tomas Soucek

Bir orta saha düşünün hem defansif hem de ofansif olarak takımını oynatıyor, 1.92 boyuyla bütün hava toplarını alıyor ve bir de 3. Bölgeye sızıp sürpriz gol katkısı veriyor. Çek futbolunun yeni harikası Tomas Soucek’ten bahsediyoruz. 

West Ham’ın gizli gol silahı

26 yaşındaki futbolcu West Ham United’da harika bir sezon geçirdi. Premier Lig’deki 38 maçta 10 golle çoğu forveti solladı. Sezon başında 16.2 milyon Euro’ya gerçekleşen transferi sonucu Çek Cumhuriyeti'nin yurt dışına en yüksek bonservis bedeli ile ayrılan ismi oldu ve ülkesinin efsanesi Thomas Rosicky'yi bile geride bıraktı.

Tam bir Mesut Özil hayranı

Geçmişteki bir röportajında odasında Mesut Özil posteri olduğunu anlatıp Fenerbahçeli futboluya hayranlığını dile getiren Soucek, EURO 2020’deki ışıl ışıl parlamaya aday yıldızlardan biri olarak görünüyor. Mouinho’nun 'Yeni Fellaini' dediği Çek orta saha, İngiltere ve Hırvatistan gibi iki güçlü rakiple başa çıkmaya çalışacak takımının en güvendiği isimlerin başında geliyor. 

Teknik direktörü: Jaroslav Silhavy

Ülkesi dışında hiçbir takım çalıştırmayan Jaroslav Silhavy turnuvanın en kapalı kutu teknik adamlarından. Teknik direktör olarak 2o11-12'de lovan Liberec ile şampiyonluk yaşadı. Ayrıca  Viktoria Plzen, Dukla Prag ve Slavia Prag takımlarını çalıştırdı. Önce yardımcı antrenörü olduğu Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın 2018’de başına geçti. 

Beraberlikleri sevmiyor

Milli takımın başında çıktığı 25 maçta ise 14 galibiyet, 10 yenilgi alırken, sadece 1 beraberliğinin olmasıyla dikkat çekti. 

Taktiği: 4-2-3-1

Muhtemel 11’i: Vaclik - Coufal, Kudela, Celutska, Boril – Holes, Soucek - Provod, Darida, Jankto -Schick

Geniş kadrosu 

Kaleciler: Tomas Vaclik (Sevilla), Jirií Pavlenka (Werder Bremen), Ales Mandous (S.Olomouc)

Savunma: Vladimir Coufal (West Ham), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Ondrej Celustka (Sparta Prag), Tomas Kalas (Bristol City), David Zima (Slavia Prag), Jan Boril (Slavia Prag), Ales Mateju (Brescia), Jakub Brabec (Viktoria Plzen)

Orta saha: Lukas Masopust (Slavia Prag), Vladimir Darida (Hertha Berlin), Tomas Soucek (West Ham), Antonin Barak (Verona), Alex Kral (Spartak Moskova), Tomas Holes (Slavia Prag), Petr Sevcik (Slavia Prag), Jakub Jankto (Sampdoria), Adam Hlozek (Sparta Prag), Jakub Pesek (Liberec), Michal Sadilek (Liberec)

Forvet: Patrik Schick (Leverkusen), Michael Krmencík (PAOK), Matej Vydra (Burnley), Tomas Pekhart (Legia Varşova)

Turnuvada ne yapar: D Grubu’nda İngiltere ve Hırvatistan gibi son Dünya Kupası’nın ilk 4’ünde yer alan rakiplere karşı mücadele verecek Çekler’in işi zor. Ancak tarihinde Avrupa Şampiyonluğu bulunan Çekya bir ekol olmasının öz güveniyle tur bileti arayacak. İlk 2’ye giremezse İskoçya’yı geride bırakarak en iyi 3.’ler kontenjanından son 16 vizesi almaya çalışacak Çekler’in nasıl bir performans göstereceği futbolseverler tarafından da merakla bekleniyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler