EuroLeague yeni Larry Bird'ü Bursa'da buldu!

21.10.2023 - 18:41 | Son Güncellenme: 22.10.2023 - 01:20

EuroLeague'de Zalgiris Kaunas forması giyen Brady Manek, NBA ve Boston Celtics efsanesi Larry Bird'e benzerliği ile dikkat çekti. Yıldız oyuncu çıkışını ülkemizde yapmıştı.

EuroLeague yeni Larry Bird'ü Bursa'da buldu!

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de çift maç haftasının dikkat çeken performanslarından birine Zalgiris Kaunas'ın deplasmanda Baskonia'yı 99-82 yendiği maçta 5/5'te üçlük isabeti ile 17 sayı atan Brady Manek imza attı. Maç sonrasında yıldız oyuncunun bir basketbol efsanesine olan benzerliği dikkat çekti.

Celtics efsanesine benzetildi

2.06'lık oyuncu beyaz teni, yüz hatları ve sarı-turuncu arası saç rengi ile Boston Celtics efsanesi Larry Bird'e benzetildi. Görüntü haricinde 25 yaşındaki oyuncunun başarılı şut performansı da daha önce 3 kez NBA'in MVP'si seçilmiş Bird'ü hatırlattı.

Benzerliği ile ulusal manşetlere çıkmıştı

2017-2021 arası NCAA'de Oklahoma Sooners forması giyen uzun forvet o dönem Larry Bird'e olan benzerliği ile Amerika'da ulusal manşetlere çıkmıştı. Sonrasında saç ve sakallarını uzatan yıldız oyuncu son yılı için bir diğer NBA efsanesi Michael Jordan'ın çıkışını yaptığı North Carolina Üniversitesi'ne geçiş yapmıştı.

İlgini Çekebilir
Uzun arayışındaki Efes'e NBA'den fırsat doğdu!
Habere Git

Avrupa'da ilk durağı Bursa oldu

2022 NBA Draft'ına katılan Brady Manek herhangi bir takım tarafından seçilmemiş ve Avusturalya Ligi (NBL) ekibi Perth Wildcats ile profesyonel kariyerine adım atmıştı. Sonrasında geçtiğimiz sezonun ortasında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş'a imza atan 25 yaşındaki oyuncu forma giydiği 11 maçta; 15.3 sayı, 5.7 ribaunt ortalamaları ile oynadı.

EuroLeague'e hızlı başladı

Yaz aylarında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Brady Manek, EuroLeague'de forma giydiği ilk 4 maçta; 11.2 sayı, 5.0 ribaunt istatistikleri ile dikkat çekti.

Larry Bird kimdir?

NBA 1980-1992 yılları arası Boston Celtics forması giyen Indiana State Üniversitesi çıkışlı 2.06'lık forvet döneminin en iyi oyuncuları arasında yer alıyordu. Los Angeles Larkers yıldızı Magic Johnson ile lig tarihinin en ikonik rekabetlerinden birini yaşadı. Kariyeri boyunca 3 NBA şampiyonluğu ve 3 MVP ödülü kazanmayı başardı.

İlgini Çekebilir
NBA yıldızı EuroLeague'de yine sınıfta kaldı İşte gecenin sonuçları...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler