Sasha Vezenkov bu sezon 4. kez Euroleague'de haftanın MVP'si seçildi

26.11.2022 - 21:04 | Son Güncellenme: 26.11.2022 - 22:03

Olympiakos'tan Sasha Vezenkov, ALBA Berlin karşısında gösterdiği performansla Euroleague'de 10. haftanın oyuncusu seçildi. Yıldız uzun bu sezon bunu 4. kez başarmış oldu.

Sasha Vezenkov bu sezon 4. kez Euroleague'de haftanın MVP'si seçildi

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de 10. haftanın MVP'si Olympiakos'tan Sasha Vevenkov oldu. Bulgar uzun perşembe akşamı Olympiakos'un ALBA Berlin'i 86-76 mağlup ettiği maçta 6/6 iki sayı, 2/7 üç sayı, 6/6 serbest atış isabetiyle 24 sayı atarken, 6 ribaunt ve 2 asistle 34 verimililik puanı topladı. Yıldız oyuncu bu sezon 4. defa haftanın en değerli oyuncusu seçildi ve MVP yarışını önde götürmeye devam etti.

Euroleague'nin en verimlisi

27 yaşındaki oyuncu 10 maç sonunda Euroleague'nin en verimli oyuncusu konumunda bulunuyor. Bu maçlarda ortalama 27.8 verimlilik puanı toplayan Vezenkov, en yakın rakibi Will Clyburn'ün 5.5 puan önünde bu alanda lider durumda.

Haftaları tek tek domine ediyor

Yıldız uzun bu sezon Zalgiris Kaunas, Real Madrid, Bayern Münih ve ALBA Berlin maçlarında gösterdiği performanslarla haftanın en iyi oyuncusu seçilmişti. Bulgar oyuncu 8. haftada oynanan Bayern Münih maçında 2/2 iki sayı, 2/5 üçlük ve 10/10 serbest atış isabetiyle 20 sayı attı. Vezenkov, o maçta 43 verimlilik puanı toplayarak bu alanda kariyerinin en yüksek sayısına ulaşmıştı. 

Sayı krallığında Anadolu Efes'li oyuncularla yarışıyor

Sasha Vezenkov, Euroleague'de ortalama 20.1 sayı ile sayı krallığı yarışında 2. sırada bulunuyor. Listenin 1 ve 3. sırası ise temsilcimiz Anadolu Efes'ten Will Clyburn ve Vasilije Micic'e ait. Will Clyburn 20.4 sayıyla sayı krallığı çekişmesinin başını çekerken, Vasilije Micic 18.2 ortalamasıyla 3. sırada yer alıyor.

Olympiakos zirve takibini sürüdüyor

Yunan temsilcisi Olympiakos, 10 maç sonunda aldığı 7 galibiyetle lider Fenerbahçe Beko'nun ardından Euroleague'de ikinci sırada bulunuyor. Pire ekibi koç Georgios Bartzokas önderliğinde geçen sezon Final 4'a kadar tırmanmış fakat Vasilije Micic'in son saniye şutuyla Anadolu Efes'e elenmiş ve umutlarını bu sezona bırakmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler