EuroLeague’de isyan: “Sağlığımızı umursamıyorlar”

14.10.2020 - 14:38 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 15:29

Yaşanan koronavirüs vakalarından sonra THY EuroLeague’de oyuncular, organizasyona tepkili. Adı Anadolu Efes ile anılan Tyrese Rice da Euroleague Yönetimi’nin tutumuna kayıtsız kalmadı. İşte detaylar…

EuroLeague’de isyan: “Sağlığımızı umursamıyorlar”

THY EuroLeague’de ilk çift maç haftası, Koronavirüs gölgesinde başladı. Ligdeki ilk iki maçında, turnuvanın favorileri Anadolu Efes ve Barcelona’yı mağlup etmeyi başaran Zenti St. Petersburg’da 8 oyuncu ve Baş Antrenör Xavi Pascual dahil, toplam 13 kişinin COVID-19 testleri pozitif çıktı. En az 8 oyuncu çıkaramayan Rusya temsilcisi, bu hafta oynayamayacağı Baskonia ve Valencia maçlarında 20-0 hükmen mağlup sayıldı.

“CEZALANDIRILDIK!”

Koronavirüs nedeniyle iki maçta hükmen mağlup sayılan Zenit’in ABD’li gardı K.C. Rivers, Euroleague’in kararına bir hayli tepkili. Rivers, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu olmamalıydı. Basitçe, virüs ile temas kurduğumuz için cezalandırıldık. Belki de tüm ihtimale karşılık, genç oyuncularımızı hazırlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“OYUNCU SAĞLIĞNI UMURSAMIYORLAR!”

Tyrese Rice, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin Final 8 Organizasyonu için kısa bir süre AEK forması giydi.

Ülkemizde Anadolu Efes, Galatasaray ve Darüşşafaka formalarını giydikten sonra emekliye ayrılan eski EuroLeague oyuncusu Jamon Gordon da, Twitter hesabından, “Tahminimce Euroleague herkesin kafasını karıştırmak istiyor.” dedi. Bunun üzerine bazı oyuncular da Jamon Gordon’ın tweetini alıntılayarak kendi yorumlarında bulundu. Adı son zamanlarda Anadolu Efes ile anılan Tyrese Rice, “Açıkça oyuncu sağlığını umursamıyorlar.” diyerek Gordon’ın tweetini paylaştı. AX Armani Exchange Olimpia Milano forması giyen Malcolm Delaney de, “Umursamıyorlar bro.” diyerek Gordon’a yanıt verdi.

Senin için hazırladığımız haberler