Euroleague, Rus takımlarının maçlarını askıya aldı!

28.02.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 20:00

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle THY Euroleague, EuroLeague ve EuroCup'ta mücadele eden 4 Rus takımının katılımlarını askıya aldığını resmi olarak açıkladı

Euroleague, Rus takımlarının maçlarını askıya aldı!

EuroLeague Yönetimi, EuroLeague ve EuroCup'ta yer alan Rus takımları CSKA Moskova, UNICS Kazan, Zenit St. Petersburg ve Lokomotiv Kuban'ın turnuva katılımlarını askıya aldı.

Oynanmamış sayılacak

EuroLeague, bünyesinde mücadele eden tüm Rus takımlarının maçlarının şimdilik askıya aldığını ve şu anki durumda bir iyileşme gözlemlenmezse Rus ekiplerinin şimdiye kadar oynadıkları maçların oynanmamış sayılacağını açıkladı. 

Fenerbahçe Beko Playoff'a kalabilir

Euroleague CSKA Moskova, Unicks Kazan ve Zenit’in katılımlarını dondurmasının ardından Fenerbahçe Beko 3 Rus takımı ile oynayacağı maçı pas geçecek. 3 takım da puan durumunda Fenerbahçe Beko'nun önünde bu nedenle Fenerbahçe doğrudan playoff'a kalabilir.

THY EuroLeague'den yapılan açıklama

1. Rusya Federasyonu takımlarının hem THY EuroLeague'e (CSKA Moskova, Zenit, UNICS Kazan) hem de EuroCup'a katılımları askıya alınmıştır.

2. EuroLeague, durumun gelişimini sürekli olarak izleyecektir. Durum elverişli bir şekilde değişmezse, liglerin sıralamasını yapmak için Rus takımlarına karşı sezon boyunca yapılan maçların sonuçları iptal edilecek.

EuroLeague yönetimi ve kulüpleri, her türlü şiddet ve savaş eylemine karşı barışa olan bağlılıklarını yineliyor ve saygı, kapsayıcılık ve çeşitliliği, organizasyonun ve takımların özünde yer alan değerleri teşvik etmek için seslerini yükseltmeye devam edecekler.

Senin için hazırladığımız haberler