Eurosport, Bundesliga’yı karıştırdı!

23.04.2020 - 23:19 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 23:25

Eurosport, Bundesliga’yı karıştırdı!

Almanya’da bugün yapılan Bundesliga Kulüpler Birliği toplantısının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan DFL CEO’su Christian Seifert, Bundesliganın canlı ve özet yayın haklarına sahip tüm yayıncı kuruluşlarla anlaşma sağlandığını ve kalan son taksitlerin mayıs ayında ödeneceğini açıklamıştı.

Hüseyin Özkök-Ajansspor

Ancak Sport Bild’in haberine göre şu anda yayıncı olmamasına karşın ihalede 70 Milyon Euro ödeyerek satın aldığı 45 maçın yayın hakkını bu sezon başında Dazn’a devreden Discovery Grup’a bağlı Eurosport, aradaki 30 milyonluk farkın kalan son taksitini maçlar oynanmadığı sürece ödemeye yanaşmıyor.

Son taksit son maçta

Eurosport’un bağlı olduğu Discovery’nin 2015 yılında 2018-2022 arasındaki ikisi kış ikisi yaz olmak üzere 4 Olimpiyatın dünya yayın haklarını 1,3 Milyar Euro ödeyerek satın almıştı. Ancak 2020 Olimpiyat Oyunları’nın gelecek yıla ertelenmesiyle büyük bir kayba uğrayan Discovery’nin 500 Milyon Euro kredi almak zorunda kaldığı ve dev holdingin bu bağlamda zor durumda kaldığı belirtiliyor.

Havale yapılmadı

Dazn, Eurosport’un alt yayıncısı olarak parayı DFL’ye değil Eurosport’a ödüyor ve taksitler Eurosport tarafından DFL’ye aktarılıyor. Haberde Dazn’ın son taksiti ödemeyi kabul ettiği halde ödenmeyebilir korkusuyla Eursport’a havaleyi yapmadığı ifade ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler