Amerikalılar, Premier Lig ekibi Everton'u satın almak istiyor

13.09.2023 - 22:59 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 23:01

Premier Lig'in köklü kulüplerinden Everton, satılmanın eşiğinde. Kulübün şu anki sahibi İran kökenli İngiliz iş insanı Farhad Moshiri, onayı verdi. Detaylar...

Amerikalılar, Premier Lig ekibi Everton'u satın almak istiyor

AJANSSPOR HABER

Mali açıdan sıkıntılar yaşayan Everton, 777 Partners şirketine satılmak üzere. BBC Sport'un haberine göre Amerika merkezli şirket ile görüşmelerde sona gelindi. Bu satın almanın yakın zamanda duyurulması bekleniyor.

İstenmeyen adam Moshiri

Everton'ı 2016 yılında satın alan Farhad Moshiri, kulüpteki 7. yılına girerken toplamda 750 milyon Euro gibi bir yatırım yapmaktan da geri durmadı. Buna rağmen Moshiri, Everton'ın başarısız geçen sezonlarının ardından taraftarlar arasında istenmeyen adam konumuna düştü.

Everton'ın zor günleri

Everton, üst üste beşinci yılda da mali zarar açıkladı ve son beş yıldaki toplam zararı 430 milyon Euro'nun üzerine çıktı. İngiliz kulübü, Premier Lig'in mali adil oyun kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla da önümüzedeki ay mahkeme karşısına çıkacak. Maddi sorunlarla boğuşan kulüp, yeni sahipleriyle önce maddi olarak güçlenmeyi ardından da başarılı sezonlara imza atmayı bekliyor.

İlgini Çekebilir
Everton, Udinese'den Portekizli golcü futbolcu Beto'yu transfer etti
Habere Git

Sportif istikrarsızlık

Üst üste 2 sezondur küme düşmekten son haftalarda kurtulan Everton, sportif açıdan da eski günlerinden çok uzakta. Bu sezon ligde 4. hafta geride kalırken sadece 1 puan toplayan Sean Dyche'nin öğrencileri, ligde 18. sırada bulunuyor.

Amerikalılardan yatırım

Şu günlerde Everton'ı satın almak üzere olan 777 Partners şirketi, daha önce Avrupa'nın önemli liglerindeki takımlara da yatırım yaptı. Bu takımların arasında Almanya'dan Hertha Berlin ve Belçika'dan Standard Liege de bulunuyor.

Premier Lig'in yeni sahipleri

Everton da Amerikalılara satıldığı takdirde Premier Lig'de mücadele eden 20 takımın 10'u Amerikalı ortaklara sahip olmuş olacak. Bu takımların arasında tüm hisseleri Amerikalı iş ortaklarında bulunan Manchester United, Liverpool, Arsenal ve Chelsea gibi devler de yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler