Spor yazarları Fenerbahçe maçını değerlendirdi

06.10.2023 - 08:36 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 09:06

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Spartak Trnava'yı 2-1 yendi. Spor yazarları, Sarı-Lacivertliler'in galibiyetini değerlendirdi. İşte detaylar...

Spor yazarları Fenerbahçe maçını değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, H Grubu ikinci maçında Spartak Trnava ile karşı karşıya geldi. Sahaya rotasyonlu bir kadroyla çıkan Sarı-Lacivertliler, Slovakya'da oynanan mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Spor yazarları, 15'te 15 yapan İsmail Kartal ve öğrencilerinin performansını değerlendirdi.

"Kıtada bu sezonun lideriyiz"

Uğur Meleke (Hürriyet): Toplam 23 maçtan galip ayrıldık. Bu 30 müsabakada 33 puan topladık ve çok fazla ön eleme maçı oynadığımız için halen kıtada bu sezonun lideriyiz. Dün Beşiktaş son dakikada o golü yemeseydi şunu yazabilmek için de büyük heyecan duyuyordum: “Gruplarda 1’den fazla temsilcisiyle yer alıp mağlubiyeti olmayan tek ülke biziz”. Ancak maalesef Dolmabahçe’deki talihsiz son dakika golüyle kaybettik bu özelliğimizi.

"Başka bir takım ve teknik adam var orada"

Gürcan Bilgiç (Sabah): Sonuçtan bağımsız, Fenerbahçe'de takım olarak ortaya koydukları kazanma arzusu, topu kaptırdıklarında geri almak için gösterdikleri enerji, hep akıllarına golü koymaları ve zamanı bunun için kullanmaları her şeyden önemli. Başka bir takım ve teknik adam var orada.

İlgini Çekebilir
"Bildiğin rezalet bu! Artık bazı kellerin gitmesi şart"
Habere Git

"Evlat kontenjanından iki isim en zayıf halka"

Serdar Ali Çelikler (HaberTürk): İsmail Kartal, doğru bir kararla takımını Spartak Trnava karşısına ciddi rotasyon yaparak çıkardı. Ama iki "evlat" kontenjanından isim (MHY ve Zajc) aynı anda sahada olunca takım, adeta 2 kişiyi taşımak zorunda kaldı. Takımın kalitesi kötü döneminde iken "idare eder" denilen bu isimler, takım kalitesi yükseğe çıkınca direkt "en zayıf halka" olarak sırıtıyor.

Zajc'ın sadece İsmail Kartal sevdiği için kaldığı kesin. Fizik gücü yükseldikçe yedekten gelen bir güç olabilir. Ama devre arasında 6 alınırsa (ki alınmalı) ilk gözden çıkarılacak yabancı da yine o olabilir.

"Dünyada 2. maçta 9 rotasyon yapan teknik adam yok"

Ömer Üründül (Sabah): Ben skora göre yorum yapmam. Her zaman kendime özgü teşhislerim vardır. 9 kişilik rotasyon sadece birinciliğin garantilendiği grubun son maçında yapılır. Dünyada grup aşamasında 2. maçta 9 rotasyon yapan bir teknik adam yok. Diğer bir düşüncem, Fred, Tadic ve Dzeko'yu fazla idareli kullanayım demek onların fizik gücünü düşürür.

Senin için hazırladığımız haberler