Falcao: "Bu Türkler hiç uyumuyor mu?"

28.12.2018 - 14:34 | Son Güncellenme: 28.12.2018 - 17:34

Falcao: "Bu Türkler hiç uyumuyor mu?"

Kadrosuna iyi bir golcü katmak isteyen Galatasaray'ın Radamel Falcao ile transfer görüşmelerine başlaması gündeme damga vurdu.

Menajerinden flaş sözler

Falcao'nun menajeri Fatih İlek, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Golcü oyuncunun Türkiye temsil haklarını elinde bulunduran  İlek, transferle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Sosyal medyadan yaptığı paylaşım hakkında...

Instagram'dan Falcao ile ilgili bir paylaşım yaptım. Galatasaray'a yakın olduğu anlardan biriydi ve paylaşıp sinerji oluşturmak istedim. Falcao da Türkiye'den ona olan dönüşlerden mutlu oldu. Biz de bunu amaçlamıştık. Fatih Terim'in ''Nerede kalmıştık'' paylaşımından esinlendim. 

İşte Fatih İlek'in o Instagram paylaşımı:

Falcao: 'İnanamıyorum. Türkler hiç uyumuyor mu?'

Falcao çok sayıda mesaj ve beğeni aldı. Heyecanlandı. Benim de istediğim buydu. Falcao bana ''İnanamıyorum. Türkler hiç uyumuyor mu?'' dedi. Ben de bu heyecanı ona yaşatıp motive etmek istedim. 

"Sıcak bakıyorlar"

Evet Monaco büyük bir kulüp. Ama içinde bulunduğu şartlar, onların daha dikkatli düşünmesini gerektiriyor. Kar-zarar hesaplarına bakılınca oyuncunun maliyetleri yüksek ve takım da şampiyonluk potasında değil. Onlar da oyuncunun maliyetlerini karşılaşacak başka bir takıma vermeye sıcak bakıyor. 

"Gitmesine izin verilecek"

Falcao'ya karşı olumsuz bir görüş, kadro dışı bırakma, antrenmana almama gibi bir durum yok, kibarca gitmesine izin verilecek. Onların tutumu bu şekilde. Kadro yapılanmalarını onlar 2-3-5 yıl gibi sürelerle yapıyorlar. O yüzden 1.5 yıllık kiralamak istiyorlar.

"İmkansız bir transfer değil"

Galatasaray uzun zamandır Monaco ile temas halinde. Transferin olabilmesi için bize düşen oyuncuya kulübü tanıtıp onun heyecanını artırmak. İmkansız bir transfer değil.

Transferde sponsor yöntemi...

Galatasaray da çeşitli sponsorlarla masaya oturuyor Falcao'yu getirmek için. Bu girişimler olumlu giderse Falcao gelebilir.

"Terim'in ilk sıradaki tercihi Falcao"

Fatih Hoca'nın birinci sıradaki tercihi olduğunu biliyorum. Santrforda dağılmadan oynayacak, direkt gol atacak bir oyuncu olduğu için Fatih Terim onu çok istiyor.

Yıllık ücreti ne kadar?

Falcao, 7 milyon Euro alıyor Monaco'dan yıllık ücret olarak.  Bu transferin bedeli yaklaşık 10-12 milyon Euro arası tutuyor. Galatasaray, 5 milyon Euro verebilir, kalanı için sponsorluk anlaşması yapılabilir. Galatasaraylı yetkililer de bunu düşünüyor ve mali gereklilikleri yerine getirmeye çalışıyor.

"Geleceğini düşünüyorum"

Ben bu transfer döneminde Falcao'nun Galatasaray'a geleceğini düşünüyorum.

Cenk Ergün'den çarpıcı sözler

Öte yandan Galatasaray’ın Eski Sportif Direktörü Cenk Ergün de Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Falcao transferi için çarpıcı sözler sarf etti.

Monaco değerlendirmesi

Monaco bir dönemden geçti. Sportif direktör ve scout olarak görev yapan Campos'un bunda çok büyük etkisi oldu ve ciddi başarılar elde ettiler. Genç oyuncuları, başta Mbappe olmak üzere çıkarıp önemli bir gelir elde ettiler.

"Monaco takımı değiştirme kararı aldı"

Monaco, bu misyonu tamamlayan takımı değiştrme kararı aldı. Yüksek ücret alan oyuncuları göndermeyi düşünüyorlar. Oradaki ciddi maaşından kurtulmak için Monaco'nun böyle bir karar aldığı söyleniyor.

Falcao yorumu

Ancak; asıl önemli olan Falcao'nun hangi şartlara razı olacağı, transferle ilgili ne düşündüğüdür.

"İmkanlar dahilinde çıkışının müsait olduğunu biliyoruz"

Transferin gelişimiyle ilgili net bir bilgim yok ama imkanlar dahilinde kulüpten çıkışının müsait olduğunu biliyoruz. Önemli olan artık rakamlar.

"Ekonomik şartlar transferi belirleyecek"

Galatasaray'ın santrfor sıkıntısı gündemde. Sponsorluk anlaşması kulübe katkı demektir. Kiralık olarak Falcao'ya ayrılık izni verilmesi önemli. Ekonomik şartlar transferi belirleyecek.

Taraftarları heyecanlandırdı

Bu arada Galatasaray taraftarları, Falcao ile ilgili yaşanan gelişmeler sonrası heyecanlandı.

Verimliliğin artacağını düşünüyorlar

Taraftarlar, Falcao'nun Galatasaray'a gelişiyle birlikte gol yollarındaki verimliliğin artacağını düşünüyor.

Müthiş bir kariyer: Falcao

32 yaşındaki Falcao, River Plate, Porto, Atletico Madrid, Monaco, Manchester United, Chelsea gibi dünya futbolunun dev ekiplerinde forma giymişti.

Senin için hazırladığımız haberler