Falcao uçuyor! Çok eleştirilse de Mario Gomez ve Drogba’yı solladı…

15.03.2021 - 12:59 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 13:38

Galatasaray haberleri… Sakatlıktan kurtulduktan sonra eski günlerine dönüş sinyali veren Radamel Falcao, Türkiye kariyerinde 116 dakikada bir gol attı. Bu ortalama Süper Lig’e damga vuran diğer dünya yıldızlarını bile geride bıraktı. İşte detaylar…

Falcao uçuyor! Çok eleştirilse de Mario Gomez ve Drogba’yı solladı…

Burhan Can Terzi-AJANSSPOR
 
Galatasaray'da Radamel Falcao’nun muhteşem dönüşü doğru tedavi ve doğru programla can bulurken, Kolombiyalı 2 sezonda aldığı kısıtlı sürede Drogba, Van Persie ve Mario Gomez'i bile geride bıraktı.

Sarı kırmızılıların son iki haftaya kadar hayal kırıklığı olarak baktığı Falcao, şampiyonluk yolundaki en büyük umutlarından biri oldu. İki sezondur sürekli sakatlıklarla boğuşan yıldız, son olarak 2 Ocak'ta oynanan Antalyaspor maçında yaşadığı problemin ardından İspanya'nın yolunu tutmuştu. Kulüp doktoru Yener İnce ile koordine halinde tedavisi yapılan Falcao, rehabilitasyon sürecini çok iyi geçirdi

Toplu iğne acısı bile kalmasın

İspanya'dan döndükten sonra da takımla antrenmana başlayan Kolombiyalı golcü, bir süre daha müsabakaya çıkmamıştı. Burada da teknik direktör Fatih Terim'in tavrı Falcao'nun eski günlerine dönmesinde çok etkili oldu. Tecrübeli teknik adam, oyuncusuna, "Sana ihtiyacımız var ama maça çıkman için toplu iğne acısı kadar bile acı hissetmemen lazım. Seni bir kez daha kaybetmek istemiyorum" dedi. Falcao da kendini yüzde yüz hissettiği zamanda da süre almaya başladı.

Dakika-gol ortalaması tavan yaptı!

Radamel Falcao, Galatasaray'da geldiği günden bu yana Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Van Persie ile kıyaslandı. Persie sarı lacivertli formayla 36 gol kaydetse de akıllarda hep hayal kırıklığı olarak kaldı. Falcao'nun da gidişatı o yöndeydi ama ibre tersine dönmeye başladı. 

Galatasaray'ın efsanesi Drogba'dan da iyi

Ayrıca Falcao'nun dakika-gol ortalaması Beşiktaş'ı 2015-2016'da şampiyonluğa taşıyan Mario Gomez'den, Galatasaray'da efsane olarak anılan Drogba'dan dahi iyi durumda. Sarı-kırmızılı takımda 2221 dakika forma giyen Falcao 19 gol atarken, 116 dakika bir fileleri havalandırıyor. 

Beşiktaşlı Mario Gomez'i 2 dakikayla geride bıraktı

Van Persie'nin Fenerbahçe'deki bu ortalaması 143 dakikayken, Mario Gomez Beşiktaş'ta 118 dakikada bir gol attı, Drogba'nın Galatasaray'daki ortalaması ise 217 dakika olmuştu. 

Sarı kırmızılı camiada şimdi herkes Radamel Falcao'nun bir daha sakatlanmadan bu başarısını sürdürüp takımını sezon sonunda şampiyonluğa taşımasını bekliyor.  

Senin için hazırladığımız haberler