Falcao'nun Amerikan rüyası olmuyor! Galatasaray'da hüzün...

25.08.2021 - 14:37 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 15:06

Galatasaray transfer haberi... Galatasaray'dan ayrılması gündemde olan Radamel Falcao'nun MLS'e gitme ihtimali bulunmuyor. İşte sebebi ve detaylar...

Falcao'nun Amerikan rüyası olmuyor! Galatasaray'da hüzün...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Geçen sezon şampiyonluğu averaj farkıyla ezeli rakibi Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefliyor. Sarı-kırmızılılar transfer çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da maliyeti yüksek oyuncularla yollarını ayırmak için çalışmalar yapıyor. Galatasaray'da Radamel Falcao'nun da ayrılması gündemde. Kolombiyalı golcünün MLS'e transfer olacağı iddia ediliyor. Ancak; bu konuda büyük bir yanılgı var. Detaylar haberde...

Falcao'nun bir sonraki durağı MLS olabilir mi?

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın yolların ayrılacağı yönünde mesaj verdiği Radamel Falcao, yüksek maliyeti sebebiyle kulübe büyük bir yük durumunda. Beklentilerin uzağında kalan Falcao'nun Galatasaray'dan ayrılacağı ve bir sonraki durağının David Beckham'ın da ortağı olduğu MLS ekibi Inter Miami olduğu konuşuluyor. 

MLS'te transfer sezonu bitti!

Türk basınında yer alan haberlere göre; Falcao için Inter Miami ile görüşmelerin devam ettiği gündemde olsa da gözden kaçırılan detay ise MLS'te transfer sezonunun tamamlanmış olması! Dolayısıyla Radamel Falcao'nun MLS'e şu dönemde gitmesi söz konusu değil. 

Transfer dönemi ve MLS

Radamel Falcao'nun transfer olacağı iddia edilen MLS'te ilk transfer dönemi resmi verilere göre; 10 Mart'ta başladı ve 1 Haziran'da sona erdi. İkinci transfer ve tescil dönemi ise 7 Temmuz'da başladı ve 5 Ağustos tarihi itibarıyla son buldu. Yani; 20 gün önce transfer sezonu biten MLS'te Falcao'nun forma giymesi artık imkân dışında. 

Falcao'nun geleceği 

Galatasaray Başkanı Burak Elmas Falcao'nun maliyetinin yıllık 9.5 milyon dolar olduğunu ifade etmişti.. Futbolcunun eşi sosyal medyadan, "Bu hafta gidiyoruz. Sonsuza kadar birlikte..." ifadesini kullansa da oyuncunun Türkiye temsilcisi Ahmet Bulut, ayrılığın söz konusu olmadığını Fanatik Gazetesi aracılığıyla yalanlamıştı.

Galatasaray'daki performansı 

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle geldiği günden bu yana eleştirilerin hedefinde olan ve maliyeti nedeniyle takımdan ayrılması istenen Falcao, 43 karşılaşmada forma giydi. Kolombiyalı golcü 43 maçta, 20 gol atıp 3 asist yaptı.

Sözleşme durumu

Transfermarkt verilerine göre Falcao'nun 2.2 milyon Euro piyasa değeri bulunuyor. Falcao, Galatasaray'a bedelsiz olarak Monaco'dan 2019'da gelmişti. Oyuncunun sözleşmesi ise 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla son bulacak. 

Senin için hazırladığımız haberler