Farnolle'den ırkçılık açıklaması: "FIFA'nın ve UEFA'nın radikal kararlar alması gerekiyor"

06.08.2019 - 23:09 | Son Güncellenme: 06.08.2019 - 23:09

Spor Toto Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un kalecisi Fabien Farnolle, Ljublana'da maruz kaldığı ırkçı saldırı hakkında beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Farnolle'nin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Konuşulması gereken olaylar bunlar... Irkçılık konusunda FIFA'nın ve UEFA'nın radikal kararlar alması gerekiyor. Afrika kökenli, sarı ya da beyaz olmanız önemli değil. Bugün bana oldu yarın başkasın olacak.

FIFA'nın, UEFA'nın ve futbol birliklerinin haklarımızı savunacak radikal kararlar almaları gerekiyor. Bu tarz olaylar için çok ağır cezaların gelmesini istiyorum.

Yaşananları hiçbir zaman benimsemiyorum ve tekrar yineliyorum yetkililerden çok ağır yaptırımlar bekliyorum. Sadece tişört ve pankartlarla bazı şeyleri savunmamamız lazım. Karşılaşmanın ardından moralim çok bozuldu ancak telefonu açtığımda mesajlar bana hayal ettiğim dünyayı yaşattı. O kadar güzel destek mesajları aldım ki neredeyse yaşananları unutup daha güzel bir hayatın bizi beklediğini gördüm.

Bu mesajların içinde hangi taraftar olursa olsun en üst düzeyde Türk yetkililerden tutun da Türk halkının tüm bireylerine kadar destek ve sevgi mesajları aldım.

Kanoute gibi üst düzey futbolculardan da beni şaşırtan destek mesajları geldi. Ama Türk halkının gösterdiği ilgi beni şaşırtmadı. Kendilerine yakışanı yaptılar.  Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu mesajlar beni çok gururlandırıyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler