(ÖZET) Türkiye - Faroe Adaları Maç Sonucu: 4-0

04.06.2022 - 22:58 | Son Güncellenme: 04.06.2022 - 23:42

Uluslar Ligi ilk maçında Türkiye A Milli Takımımız kendi sahasında Faroe Adaları'nı konuk etti. Millilerimiz karşılaşmayı 4-0 kazandı. İşte maça dair tüm detaylar...

(ÖZET) Türkiye - Faroe Adaları Maç Sonucu: 4-0

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup ilk maçında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda Faroe Adaları ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı ay-yıldızlı ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı da gollerine devam eden Millilerimiz, karşılaşmayı 4-0'lık skorla kazanarak ilk maçında 3 puanını aldı. İşte detaylar..

Cengiz, açılışı yaptı

Faroe Adaları karşısında ilk yarıda isabetli şut bulmakta zorlanan A milli takımımız 37. dakikada orta sahadan Enes Ünal'ın ara pasında Kerem Aktürkoğlu defansın arkasına sarktı. Kerem’in vuruşunda ceza sahası dışına kadar gelen kaleci Nielsen meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Daha sonra seken topu alan Cengiz Ünder'in ceza sahası dışı sağından boş kaleye vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve 1-0 öne geçtik.

İkinci yarı Halil sahnede

Karşılaşmanın 47. dakikasında Doğukan,  orta sahada kaptığı topu Enes Ünal'a yolladı. Enes, tek pasla araya koşan Halil'i gördü. Kenardan içeriye doğru giden Halil Devrişoğlu, topu yerden kalecinin sağından yollayarak milli takımımızı 2-0'lık skorla öne geçirmeyi başardı. A Milli Takım formasıyla  son 10 maçta Halil Dervişoğlu 5 gol ve 1 asist katkısı sağladı.

Ofsaytlar geçit vermedi

Karşılaşmanın 54. dakikasında Cengiz Ünder'in attığı gol şık gol VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Cengiz'in golünden 10 dakika sonra Enes Ünal bir kez daha topu ağlara gönderdi ama yine ofsayt bayrağı kalktı ve Enes'in attığı gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. 

Goller üst üstte geldi

Karşılaşmanın 65. dakikasında oyuna giren Serdar Dursun, 82. dakikada attığı golle takımımızı 3-0 öne geçirmeyi başaradı.  Serdar'ın attığı golden sonra ataklarına devam eden A milli Takımımız  Yunus Akgün'ün ilk kez forma giydiği maçta oyuna girer girmez 85. dakikada Merih Demiral'a yaptıığ asist ile takımımızı 4-0'lık üstünlüğe getirmeyi başardı.

A Milli Takım Litvanya'nın konuğu olacak

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup ikinci maçında Litvanya'nın konuğu olacak.  Karşılaşma 7 Haziran Salı günü olacak. Saat 21.45'de başlayacak olan Litvanya - Türkiye karşılaşması TRT'den canlı olarak yayınlanacak.

A Milli Takımımız Grubu

 Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta yer alan A Milli Takımımızn grubunda son durum aşağıda yer alıyor. 

1- Türkiye - 3P

2- Lüksemburg - 3P

 3- Faroe Adaları - 0P

4- Litvanya - 0P

Senin için hazırladığımız haberler