"Fatih Hocanın Yanındayız"

20.12.2020 - 21:06 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 21:26

Karagümrük maçında kırmızı kart gören Fatih Terim'in kaç maç ceza alacağıyla ilgili tartışma yaşanırken, özellikle Rıdvan Dilmen'in "7 maç çıkışı" sarı-kırmızılı taraftarlı harekete geçirdi. Sosyal medya hesaplarından ortak etiket açıldı, ultrAslan da açıklama yaptı. İşte detaylar...

"Fatih Hocanın Yanındayız"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Karagümrük maçında kırmızı kart görmesi ve hakem Mustafa Öğretmenoğlu ile yaşadığı tartışma haftaya damga vurdu. Tecrübeli teknik adama kritik dönemeçte kaç maç ceza verileceği tartışılıyor. Özellikle yorumcu Rıdvan Dilmen'in, Terim'e 7 maç ceza verileceğini duyduğu ifade etmesi tartışmayı alevlendirdi.

Bugün Galatasaraylı taraftar hesapları ortak bir etiket çalışması başlattı. Ve '#FatihHocanınYanındayız' etiketi kısa sürede Türkiye'de trend oldu. Galatasaray tribünlerinin en büyük taraftar oluşumu ultrAslan da bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Raporlara nasıl ulaşılıyor" sorusu soruldu.

Neler yaşanmıştı?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 13'üncü haftasında Karagümrük ile oynanan maçta kırmızı kart görmüş ve maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu'na şu ifadeleri kullanmıştı: "Eyyamcı, evde anlat Fatih Terim'i attım diye! Ahlaksız. Terbiyesiz! Sen anca bekçi olursun" 

Maç sonrası kararı değerlendiren ünlü yorumcu  Rıdvan Dilmen ise Fatih Terim'in maç esnasında çok gergin olduğunu iddia etti

Rıdvan Dilmen yaptığı açıklamada "Fatih Hocamızın da takımın da çok gergin olduğunu gördüm. 4. hakem birkaç kez uyardı, orta hakem de uyardı. Sonrasında neden attı bilmiyorum. Antrenörler isyan edebilirler ama Fatih Terim gibi bir hocanın oyunda kalması lazım. 

Fatih Terim, ne kadar ceza alacak?

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'nın konuyla ilgili hükümleri çok ağır. Yer alan madde de "Görevlilere ve diğer kişilere, 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir. Bu maddede yer alan müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve hak mahrumiyeti cezaları para cezasına çevrilemez." ifadeleri yer alıyor.

Rıdvan Dilmen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Fatih Terim'in cezası için minimum 7 maç deniyor ya! Ben de 'Hayır' diyorum. Neden mi? Örnek vereceğim. Ahmet Ağaoğlu'na 15 gün ceza veriyorsanız, Fatih Terim'e kuralları uygulamaya kalkarsan Fatih hoca da 'Hayırdır' der" ifadelerini kullandı.

TALİMAT NE DİYOR, TERİM'E NE KADAR CEZA GELİR?

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler