"Fatih Hoca'ya söz verdim"

31.01.2021 - 13:12 | Son Güncellenme: 31.01.2021 - 17:42

Son dakika Galatasaray transfer haberleri... Fenerbahçe, Başakşehir yönetimiyle anlaşmış, sarı-lacivertliler İrfan Can'ı almaya gitmişti cuma günü. Ancak İrfan Can "Fatih Hoca'ya sözüm var, Galatasaray'ın son teklifini almadan ben bir yere gitmiyorum" dedi. Artık son saatler. İki taraf da transferin 2'de 1'ini tamamladı. Bugün iki ezeli rakip de operasyonun kalan yarısını tamamlamaya çalışacak. İşte detaylar...

"Fatih Hoca'ya söz verdim"

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

Son yılların en unutulmaz transfer operasyonu tüm heyecanıyla devam ediyor. Galatasaray'ın haftalar öncesinde hem teknik direktör hem de yönetim bazında duyurduğu İrfan Can Kahveci hamlesinde, sarı-kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe de devreye girmişti. Sarı-lacivertlilerin ilk teklif detaylarını spor kamuoyu Ajansspor ayrıcalığıyla öğrenirken, transfer düğümü neredeyse tescil döneminin bitmesine 24 saat kala hala çözülemedi.

Fenerbahçe Başakşehir ile anlaşmıştı

Fenerbahçe hafta sonuna doğru girilirken, Marsilya'nın devreden çıkmasıyla transfer ücretinde indirime gitmiş, Başakşehir ile restleşme yaşanmış ancak günün ilerleyen saatlerinde sarı-lacivertlilerin resti başarıya ulaşmıştı. Fenerbahçe yönetimi, Başakşehir yönetimiyle; 6.5 milyon Euro, sonraki satıştan yüzde 25 pay, Deniz Türüç ve bir oyuncu karşılığında el sıkışmış, cuma akşamı da İrfan Can Kahveci'yi almak için yola çıkmıştı. Sarı-lacivertli yönetim Başakşehir'e vardığında dönüşte İrfan Can'a formayı giydirmiş olmayı bekliyordu.

Fatih Hoca'ya söz verdim

Ancak yıldız futbolcu bu sırada "Ben Fatih Hoca'ya söz verdim, Galatasaray'ın son teklifini beklemeden bir yere gitmiyorum" dedi. Başakşehir yönetimi de süreçte dengeleri korumak adına, sarı-lacivertlilerden son olarak ek süre istedi. Fenerbahçe, yönetim tarafını Galatasaray, oyuncu tarafını ikna etti. Bugün ise iki ekip de ikna edemedikleri taraflar için son hamlelerini yapacak.

Fark 500 bin Euro

Fenerbahçe'nin İrfan Can Kahveci'ye önerdiği maaşın da Galatasaray'ın önerdiği maaş göre yaklaşık 500 bin Euro fazla olduğu ancak, İrfan Can yine de beklemek istediği öğrenildi.

Cengiz'den Kahveci açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe ile oynanan voleybol karşılaşması sonrasında İrfan Can Kahveci transferi için, "Görüşmeler devam ediyor" açıklamasını yaptı.

"Para her şey değildir"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gaziantep FK maçının ardından İrfan Can konusuyla ilgili, "Herhangi bir oyuncuyu istersek önce Galatasaraylı değilse zaten dokunmayız. Bazen para ve ilişki her şey değil. Önemli olan değerler ve itibar! Biz İrfan Can'ı istediğimizi dürüstçe ve açıkça ifade ettik. Herkes de görüşebilir tabii, kimsenin görüşmesi bizi ilgilendirmiyor. Galatasaray bir oyuncuyu isterken oyuncunun isteği de Galatasaray öncelikli değilse transfere sıcak bakmadık. İrfan'ın da bizi istediğini biliyoruz. İnşallah pazartesi akşamına kadar daha çok var. Başkanlarımız ve yöneticilerimiz Göksel (Gümüşdağ) Bey ile görüşecekler. Hayırlısı neyse o olsun. Ama dediğim gibi transferde oyuncunun önceliği Galatasaray değilse ilgilenmeyiz. İrfan hem iyi oyuncu hem de beraberce istenilen bir durumdayız. İnşallah Galatasaraylı olur. Olursa çok memnun oluruz. Bakalım pazartesiye kadar neler olacak" açıklamasına bulunmuştu

"Fenerbahçe istiyorsa alır"

Fenerbahçe yöneticisi Alper Pirşen ise, "Eğer Fenerbahçe bir oyuncuyu gerçekten ister alır. Bunun da örnekleri daha önce oldu, tek tek saymama gerek yok. Eğer bir oyuncu Fenerbahçe’yi istemezse, Fenerbahçe de onu istemez. Bu basittir. Ama oyuncunun gönlü varsa ve Fenerbahçe istiyorsa, bu filmin sonu her zaman Fenerbahçe Stadı’nda sonlanmıştır. İrfan Can konusunda aktaracağım başka bir konu yok” ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler