"Fatih Öztürk'e haksızlık yapılıyor"

24.09.2020 - 14:45 | Son Güncellenme: 24.09.2020 - 14:52

Galatasaray forması giyen Fatih Öztürk ve Emre Kılınç'ın eski teknik direktörü Cihat Arslan, iki ismin performansını değerlendirdi. Fatih Öztürk'e nasıl bir haksızlık yapıyor? Emre Kılınç, adaptasyon sürecini nasıl atlattı? İşte yanıtı...

"Fatih Öztürk'e haksızlık yapılıyor"

Galatasaray’a Kasımpaşa’dan transfer edilen Fatih Öztürk ile Sivasspor’dan alınan Emre Kılınç’ın eski teknik direktörü Cihat Arslan, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Fatih Öztürk ve Emre Kılınç için neler düşünüyor? Galatasaray’a katkı verecekler mi? Cihat Arslan değerlendirdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Cihat Arslan’ın açıklamaları şu şekilde:

Cihat Arslan: “Galatasaray, geçen senekinden farklı”

Cihat Arslan, Galatasaray’ın oyun bütünlüğü anlamında geçen seneden farklı olduğunu düşünüyor. Arslan, “Galatasaray oyun kalitesini daha da yukarıya çekecektir. Galatasaray şu ana kadar kolay maçlar oynamadı. Ama hazır bir görüntü ortaya koydu. Lige baktığımızda Alanyaspor da öyle. Bence Galatasaray üstüne koyarak devam edecektir. Fatih Terim, tüm oyuncuları kazanma niyetinde. Ben Galatasaray’ın doğru ilerlediğini düşünüyorum. Galatasaray’ın oyun isteğini olumlu buluyorum. Belhanda ve Arda konusu tabii ki tartışılabilir. Ancak; takım bütünlüğü olarak geçen seneden farklı bir Galatasaray var bence” ifadelerini kullandı.

“Muslera ile kıyaslanması Fatih Öztürk’e haksızlık”

Akhisarspor’u çalıştırdığı dönemde birlikte çalıştığı Fatih Öztürk’ün Galatasaray’daki performansını değerlendiren Arslan, “Fatih Öztürk’ün Fernando Muslera ile kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Muslera gerçekten haksız bir rekabet. Ayrıca hangi takımın kalecisiyle kıyaslarsanız kıyaslayın Muslera bambaşka bir kaleci. Çok başarılı bir isim. Fatih’in Muslera ile kıyaslanması bence Fatih’e haksızlık. Galatasaray yerli kaleciler içinden bence en doğru ismi transfer etti” yorumunu yaptı.

“Fatih, Başakşehir maçında güven verdi”

Ayrıca Arslan, sarı-kırmızılı taraftarların Fatih Öztürk’e güvenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Galatasaray, ligde Fatih ile yürüyecek. İlk maçta hatası var ama Başakşehir maçında güven verdi. Ben buradayım dedi. Taraftar ve camia Fatih’e güvendiği sürece o da kendine güvenecektir. Bu da performansına olumlu yansıyacaktır. Bence Fatih’in vereceği katkı ve performansı önemli” ifadelerini kullandı.

“Emre Kılınç; büyük takım oyuncusu, 40 yıllık Galatasaraylı”

Galatasaray’ın Sivasspor’dan Emre Kılınç’ı transfer etmişti. Boluspor’da Emre Kılınç’a şans verdiğini belirten Cihat Arslan, “Emre’yi çok eskiden beri tanıyorum. Eski oyuncum. Karakterli bir futbolcu. Emre Kılınç büyük düşünen, büyük takım oyuncusudur. Fatih Hoca’nın elini de güçlendirdi. Emre uzun yıllardır Galatasaray’da oynuyormuş gibi. 40 yıllık Galatasaraylı! Maşallah demek gerekiyor tabi ki. Galatasaray’a uzun vadede önemli katkılar vereceğine inanıyorum” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler