Fatih Öztürk'ten A Milli Takım itirafı: "Artık çok geç..."

17.10.2019 - 03:41 | Son Güncellenme: 17.10.2019 - 00:41

Kasımpaşa'nın tecrübeli kalecisi Fatih Öztürk, beIN SPORTS'un konuğu oldu.

Takımının ligdeki gidişatını değerlendiren deneyimli file bekçisi bir zamanlar A Milli Takım'a alınmadığı için kırıldığını söyledi.

Tecrübeli kaleci, Akhisarspor forması giydiği dönemde Galatasaray ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde madalya törenine çıkmak istememesinin nedeninin Galatasaray ile alakalı olmadığını açıkladı.

Fatih Öztürk'ün sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Alanya ve Konyaspor maçlarına kaza demeyeceğim. Daha çok kaza denir ama ben buna kaza demeyeceğim. Bizim çok iyi bir kadromuz var. Dakika dakika maçtan kopan bir takımız. Bir ileti sorunumuz var. Gol yedikten sonra ileti sorunu yaşamamamız lazım. Biz bunu başaramadık. Konyaspor maçında 4-1'den sonra gardımız düştü. Bizim çizgide durmamızı istiyorlar, biz çocukluğumuzdan beri öne hamle yapıyoruz. Burada bir mantık sorunu var. Bence bu kural üzerinde çalışması lazım. Penaltı pozisyonunda kalecilerin üzerine çok gelindiğini düşünüyorum. Takımca doğru tepki vermemiz lazım. Milli takım arası sorunları tespit etmek adına iyi oldu.

Bir dönem A Milli Takımı hak ettiğimi düşünmüş ve kırılmıştım. Her Türk genci Milli formayı giymek ister. O dönem üst üste kupada kazanmıştık ama olmadı. Canları sağ olsun. Boffon idolümdü. Boffon'u istikrarından dolayı çok seviyorum. Altay ve Uğurcan'dan çok umutluyum ve Muslera çok farklı. Bu üç ismi çok beğeniyorum. Milli takım için çok artık geç. Psikolojik olarak bir futbolcunun sınırı vardır. Yorumcu olsam kamuoyu beni çok sevmezdi çünkü çok fazla iyi niyetliyim. Bazen yorumcu ağabeylerimizi dinliyorum. Bazen onları da çok ağır buluyorum. Kesinlikle empati yapmalılar. Yorumcuların yorumları beni etkilemiyor. Fakat bazen çok mu ağır oldu diyorum.

VAR sistemiyle yardımcı hakemlerin işi kolaylaştı. Bizim üzüldüğümüz nokta aslında tekrar izlenebiliyor. VAR'daki acemilik dönemi geride bırakılmalı. Şampiyonlar Ligi'nde VAR kararları hızlı ve doğru alınıyor. Cüneyt Çakır'ın diyaloğu çok iyi. Bazı hakemler için de olmasaydı diyoruz. Bazı hakemlerimizden güler yüz bekliyoruz.

Artık Avrupa futbolunda yer edinmemiz lazım. Şampiyonlar Ligi ve UEFA'daki takımlarımızın sayısının artması lazım. Dünya futbolunu artık kendimizi kabullendirmemiz lazım. Bugünün futbolunda bir kaleci elini ve ayağını iyi kullanmalı. Her 90 dakikanın farklı bir hikayesi vardır.

Türkiye Kupası finalinde 1-0 öndeydik, penaltı oldu kurtarmıştım, 5 dakika sonra yine penaltı oldu. Sahada olanlardan sonra bazı şeyleri hissetmiştik. Bu maç bizim elimizden çıktı diye düşünmüştük. Maç elimizden alındı mı? Yoksa çalındı mı? Bunu da sen yorumla Ağbey. Biz bükemediğimiz eli öpmeyi biliriz, bunu hepimizin ailesi bizlere öğretmiştir. Madalya törenine çıkmamıştık, başkanımız böyle bir karar almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler