Fatih Portakal'ın yerine kim geldi? FOX Ana Haber sunucu kim oldu?

31.08.2020 - 21:09 | Son Güncellenme: 31.08.2020 - 21:16

Fatih Portakal'ın istifası sonrası Fox Ana Haber sunucusu kim olacağı hakkında vatandaşlar merakla araştırmalara devam ediyor. Nevşin Mengü ile Selçuk Tepeli'nin ismi geçmesi sonrası vatandaşlar bu isimleri araştırmalara başladı. Selçuk Tepeli kimdir, kaç yaşında ve hangi kanallarda çalıştı gibi araştırmalar yapıyor. Peki Fox Ana Haber sunucusu kim oldu ve kim olacak, açıklandı mı, Gülbin Tosun mu devam edecek, yerine isim belli oldu mu? İşte tüm detaylar...

Fatih Portakal'ın yerine kim geldi? FOX Ana Haber sunucu kim oldu?

Fatih Portakal'ın istifası sonrası Fox Ana Haber sunucusu kim olacağı hakkında vatandaşlar merakla araştırmalara devam ediyor. Nevşin Mengü ile Selçuk Tepeli'nin ismi geçmesi sonrası vatandaşlar bu isimleri araştırmalara başladı. Selçuk Tepeli kimdir, kaç yaşında ve hangi kanallarda çalıştı gibi araştırmalar yapıyor. İşte tüm detaylar...

SELÇUK TEPELİ KİMDİR?

1974 yılında İstanbul'da doğan Selçuk Tepeli, Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Selçuk Tepeli, IEP Rennes’de Avrupa Birliği Avrupa’da Sınırlar ve Kamu Hareketleri üzerine mastırını yaptı. Medya sektöründe Aktüel ve Newsweek Türkiye dergisi yayın yönetmenliğini yapan Selçuk Tepeli, Habertürk yayın danışmanlığı, Gazete Habertürk Hafta Sonu ekleri genel yayın yönetmeni görevlerini yürüttü. Habertürk TV’de Ceyda Karan’la birlikte Eksen adlı programı yapan Selçuk Tepeli, Fatih Altaylı'nın görevi bırakmasından sonra Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Temmuz 2018'de Habertürk gazetesi kapandıktan sonra da bir süre Habertürk TV genel yayın yönetmenliğini yaptı. Birkaç ay önce bu görevi de bırakan Selçuk Tepeli Habertürk TV’de Gün Başlıyor programında sunucu - yorumcu olarak görev yapıyordu.

NEVŞİN MENGÜ KİMDİR?

Nevşin Mengü (d. 2 Mayıs 1982, Ankara), Türk gazeteci ve sunucu.

Mengü ilköğrenimini Ankara'da, ortaöğrenimini Ted Ankara Kolejinde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde, yüksek lisans eğitimini de Galatasaray Üniversitesinde "Türkiye üzerine toplumsal incelemeler" başlıklı teziyle tamamladı.

Televizyonculuğa 2005 yılında Kanaltürk televizyonunda başlamış ve bu kanalda Kadınlar Kulübü adlı programı sunmuştur.

Bir yıl sonra Habertürk'de muhabirliğe başlayan Mengü, One Ajans tarafından gelen Tahran muhabirliği teklifi üzerine bu kanaldaki görevini bıraktı ve 1,5 yıl ajansın Tahran temsilciliğini yaptı. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'na prodüksiyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans'ta bir süre görev alan sunucu, altı ay Hürriyet gazetesinde de çalışmıştı. CNN Türk kanalında editörlük ve sunuculuk yaptı.

Mengü; Temmuz 2011'de mensubu bulunduğu medya grubu DYH'in bünyesindeki Kanal D'nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand'ın sağlık sorunları nedeniyle yayına çıkamaması sonucu aynı gün içinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sundu.

İran'da muhabirlik yaptığı süreçteki gözlemlerini kaleme aldığı ilk kitabı "İnsanın Düşünmekten Canı Yanar mı?", Kasım 2017'de Everest Yayınları'ndan çıkmıştır.

31 Ekim 2017 tarihinde BirGün gazetesinde yazmaya başladı. DW Türkçe Youtube kanalında her salı TSİ 21:00'de Bire Bir programını sunmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler