Fatih Terim, Güntekin Onay'ı hedef aldı

15.05.2021 - 23:39 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 13:54

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Malatya maçının ardından açıklamalar yaptı. Terim, Bein Sports moderatörü Güntekin Onay hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Fatih Terim, Güntekin Onay'ı hedef aldı

AJANSSPOR - HABER

Yayıncı kuruluş beINSports moderatörü Güntekin Onay, Beşiktaş'ın şampıyonluğuyla biten sezonun ardından Fatih Terim'in tepkisiyle karşılaştı.

Terim: Lig beşincisi hiç 7 gol yemedi demesini beklerdik!

Galatasaray'ın 3-1 kazandığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasından sonra açıklamalarda bulunan sarı - kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, "Geçen hafta maç bitiyor, yayıncı kuruluşta sevgili kardeşim Güntekin Onay diyor ki ‘Malatya hiç 9 maçtır 3 gol yemedi’.  Ben anlamadım, 3 yedi şimdi. Biz ondan şunu demesini de beklerdik, 'Ligin beşincisi de hiç 7 gol yemedi.' Bu ve buna benzer birçok şey Galatasaray’a dokundurmamak gerek. Galatasaray’ın hocasına, oyuncusuna kolay ilişmemeli. Ne demek istediğimi herkes anlıyor" dedi.

Galatasaray Başkanı Cengiz de tepki göstermişti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluşta TFF Başkanı Nihat Özdemir ile söyleşi yapan Güntekin Onay'a tepki göstermişti.  Cengiz şöyle konuşmuştu:

 

“Sayın Nihat Özdemir’in yanındaki yorumcu zat, 28 şampiyonluk olduğunu dile getirdi ve ‘İnşallah olumlu değerlendirin bunu’ dedi. Hem savcı, hem yargıç, hem bilirkişi oldun. Ey yorumcu sen kimsin? Senin ortadaki rütben soru sormak. Bir de hüküm icra edip TFF başkanını zor duruma düşürmek değil! Sayın TFF başkanı o sıkışmayla öyle bir laf etti ki bizi ürküttü. Biz inceliyoruz dedi, araştırmaya koyulduktan sonra bir yere vereceğiz dedi. Zırva tevil götürmez. Açıklama yaparsanız siz de batarsınız. Yayında adam ‘İnşallah yaparsınız’ diyor. Kimsin sen! Biz kimseyi ufak görmeyiz. Bir tarafın, takımın fanatik taraftarı da olabilir. Bu da güzeldir, futbola düşkün olduğunu gösterir. Tarafgirliğini yansıtamazsın oraya. Hakem olsan yandık.”

Fenerbahçe ile kavgalı

Güntekin Onay'ın Fenerbahçe ile de sezon içinde başı derde girmişti. Fenerbahçe'nin yayıncı kuruluşu protesto eden tişörtler nedeniyle beINsports'la mahkemelik oldu. Bu dönemde Güntekin Onay, dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut'un bir cümlelik konuşmasını "Çarpıcı açıklamalarını dinlediniz" demiş bu da  Fenerbahçe taraftarlarının tepkisini çekmişti. Onay, Erol Bulut ile polemiğe de girmişti.

Kemal Ademi meselesi

Fenerbahçe'den Karagümrük'e kiralık olarak giden Kemal Ademi ile ilgili yaptığı bir yorum yüzünden Fenerbahçeli taraftarlar Onay'a tepi göstermişti. Oyuncunun Fenerbahçe karşılaşmasındaki oyunu için Onay "Maçta bir pozisyon yakaladı onda da Altay'ın üstüne vurdu. Karagümrük de ilk yarıda top tutmakta, topu ileriye taşımakta çok zorlandı. Ademi de stoperlerin arasında onların işlerini hiç güçleştirmeden adeta direk gibi hareketsiz durdu" ifadelerini kullanmıştı. Sarı lacivertli taraftarlar, Onay'ın bu tip yorumları. kendi tuttuğu takım dışındaki takımlara yaptığını belirterek isyan etmişti.

 

Güntekin Onay, daha önce Beşiktaş'ı tuttuğunu açıklamış ama profesyonel hayatına bunu karıştırmadığını vurgulamıştı.
 

Senin için hazırladığımız haberler