Fatih Terim hem şanssızlığı, hem de şansı!

09.06.2020 - 11:39 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 11:47

Çaykur Rizespor forması giyen Oğulcan Çağlayan, gelecek sezon Galatasaray forması giymeye hazırlanıyor. Futbolcunun Galatasaray ile yarım kalan bir hikayesi var. Galatasaray'ın yeni sezondaki transferlerinden Oğulcan Çağlayan'ı sizler için mercek altına aldık.

Fatih Terim hem şanssızlığı, hem de şansı!

EMRAH KARALİNÇ - AJANSSPOR

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da forma giyen Oğulcan Çağlayan, gelecek sezon Galatasaray forması giymeye hazırlanıyor. 24 yaşında olmasına karşın çok ciddi tecrübeler elde eden Oğulcan Çağlayan, Galatasaray'a transfer olduğunda yarım kalan hikayeyi tamamlamış olacak. Oğulcan Çağlayan'ın kariyeri adına kırılma anlarını sizler için mercek altına aldık. İşte Oğulcan Çağlayan ile ilgili dikkat çeken bazı detaylar...

Gelecek sezon Galatasaray forması giyecek

Bazı insanlar yaşı genç olmasına karşın ciddi tecrübelerle doludur. O kişilerden biri de kuşkusuz Oğulcan Çağlayan... Çocukken, okulda öğretmenleri Oğulcan Çağlayan için, 'Bu çocuk hiperaktif. Bizi çok yoruyor. Başka alanlara yönlendirin' diyerek aslında futbolcu olacağının mesajı vermiş. Oğulcan Çağlayan, şimdilerde Çaykur Rizespor takımında oynuyor ama herhangi bir aksilik olmazsa yeni sezonda Galatasaray ile yarım kalan hikayesini tamamlayacak.

Büyük takımlarda oynamak isterken başlayan Ankaraspor macerası...

Oğulcan Çağlayan kendisini, 'Sokak kültürüyle büyüyen son jenerasyondanım' diyerek tarif ediyor. Futbola başladığı dönemlerde yaşıtlarına göre çok daha iyi bir görüntüde olan Oğulcan, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımlara transfer olmayı hayal ederken, Ankaraspor'a transferinin nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Hep büyük takımları hayal etti...

Futbolcu, "Bahçelerüstü amatör bir kulüp olduğu için insanların bizden büyük beklentileri yoktu. U12 düzeyinde TFF'nin düzenlediği Ankara Turnuvalarında çok iyi bir hava yakalamıştık. Forvette oynuyordum ve 50'ye yakın gol atmıştım. Nitekim Ankaraspor (Osmanlıspor), Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile birlikte finallere kalmayı başardık. Finallerde amatör takım olarak sadece biz vardık. Buradan çıkmayı başarabilirsek İstanbul'a gidip Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük takımlarla oynamaya hak kazanacaktık. Mahalledeki insanlar bile bize inanmıştı ve sürekli takip edip destekliyorlardı. Finallerde iyi bir performans göstermeme karşın ne yazık ki elenmiştik. Ama gösterdiğim performanstan dolayı o süreçte Gençlerbirliği ve Ankaraspor beni transfer etmek istedi. İki takım arasından Ankaraspor'u tercih ettim çünkü oradaki yöneticiler ve oyuncular evime kadar geldi ve ailemi de eğitim konusunda ikna etti" diyor. 

Oğulcan'a 'Sağlam' bir dokunuş

Ankaraspor'un Süper Lig'den düşürülme sürecinde yaşadığı kriz sonrasında Oğulcan Çağlayan, Bursaspor'un yolunu tutar. Ankaraspor'un davası devam ettiği için bir süre Bursaspor'da lisansı çıkmaz hatta, devre arasına kadar bekleyip Enes Ünal ve Batuhan Altıntaş'ın attığı gollere tanıklık etmekten başka bir şey gelmez elinden.

Sonrasında ise lisansı çıktığında, 'Her maçta 2-3 gol atarım' gibi iddialı cümleler kurmasına karşın 10 maçta sadece 1 gol atar. Ancak; kaderin cilvesi... Bursaspor altyapısındayken, bir maçta A takım teknik direktörü Ertuğrul Sağlam kendisini izler ve Enes ile Batuhan'dan daha çabuk Bursaspor A takımına çıkma fırsatı yakalar. 

Profesyonel kariyeri Gaziantepspor ile başladı

2,5 yıl kaldığı Bursaspor'dan sonra profesyonel olarak Gaziantepspor ile birlikte yoluna devam eder. Aslında Gaziantepspor'a gidiş hikayesi, hırslı oluşu ve 2. adam olmak istememesinden kaynaklanıyor. Ancak; Gaziantepspor macerasından önce Galatasaray ile yaşadığı bir macera var. Bu macera, yarım kalan hikaye tanımının tam da karşılığı.

Fatih Terim'in Galatasaray'ın ayrılığı hayallerini yıkar

Oğulcan Çağlayan o dönemi TamSaha'ya verdiği röportajda, "Bursaspor'dan ayrılma kararı alınca benimle ilk Galatasaray ilgilendi. Galatasaray'ın o dönemdeki Altyapı Koordinatörü Müfit Erkasap'tı. Müfit Hoca ile görüşmelerimiz sonunda Galatasaray'la antrenmanlara başladım. PAF Takımı'nda oynarken Fatih Hocanın izlediği bir maçta çok güzel bir gol attım. Hatta golü attım, tam yere düşerken Fatih Hoca'ya bakıp içimden "Transferim artık gerçekleşti" diye düşündüm. Fakat ertesi gün Fatih Hoca ve ekibi Galatasaray'dan ayrıldı. Galatasaray'la sözleşme imzalamadığım için Gaziantepspor'da beni sürekli arıyor ve imzaya çağırıyordu. Ama ben son dakikaya kadar bekledim. Fatih Hoca ve ekibi gidince Galatasaray'da tanıdığım kimse kalmadı. Bunun üzerine valizimi toplayıp Gaziantepspor'a gittim" diyerek anlatıyor.

Sergen Yalçın'ın yeri ayrı...

Gaziantepspor'da ilk kez formayı Sergen Yalçın kendisine verir. Golcü oyuncu, "Bana ilk forma şansını o verdi ve 17 yaşındayken ilk Süper Lig maçımda Kayserispor'a karşı ilk on birde forma giydim" açıklamasını yapmıştı.

Sonrasında ise Kayseri Erciyesspor macerası başladı. Orada Mehmet Özdilek ve Fatih Tekke ile çalıştı. Fatih Tekke ile yaşadığı ilginç bir anısı var...

Topa kafa vurmayı Fatih Tekke'den öğrendi

Erciyes döneminde oynarken, hayatında ilk kez antrenmana geç kalan Oğulcan Çağlayan menajerini arayarak, "Uyuya kalmışım, ne yapacağım?" diye danışır. Menajeri, sorun çıkmayacağını söyler ve idolü olarak gördüğü, teknik direktörü Fatih Tekke gerçekten de hiçbir şey demez. Hatta aralarında çok güzel bir iletişim oluşur. Oğulcan topa kafa vuruş stilini değiştirir. Daha doğrusu topa doğru kafa vurmayı Fatih Tekke'den öğrenir.

İdolü Didier Drogba

Oğulcan Çağlayan, sağ açıkta oynarken kendisini rahat hissediyor. Adam eksiltebilme özelliği sayesinde sol açıkta oynarken de herhangi bir sorun yaşamıyor. Oğulcan'ın Türkiye'deki idolü Fatih Tekke, yabancılar arasında ise bir dönem Galatasaray forması giyen Didier Drogba.

Erciyes sonrası Kayserispor

Kayserispor'da 2015-16 sezonunda 34 maçta 3 gol 1 asistlik performans sergileyen Oğulcan, 2016-17 sezonunda ise Çaykur Rizespor'a geçer. Rize'de 31 maçta 3 gol 4 asist kaydeden futbolcu, 2018-19 sezonunda Gazişehir'e kiralanır ve oradaki 6 gol 7 asistlikik başarılı performansı sonrasıi Rizespor takımına geri döner.

Galatasaray'a bonservis maliyeti olmayacak

Bu sezon 22 maçta 4 gol 2 asistlik performans sergileyen Oğulcan Çağlayan'ın menajerliğini üstlenen Cenk Melih Yazıcı'nın Galatasaray'da Erencan Yardımcı, Emin Bayram'ın da temsilciliğini üstlenmesi dikkati çekiyor. Sözleşmesi sezon sonu itibarıyla bitecek Oğulcan'ın Galatasaray'a bir maliyeti olmayacak. Futbolcu ile uzun vadeli bir kontrat imzalanması bekleniyor. Mali açıdan tüm detayları hesaplayan Galatasaray'ın transfer stratejisine bakıldığında Oğulcan Çağlayan gibi hem genç hem de tecrübeli oyunculara yönelmek nokta atışı olarak tarif edilebilir.

Sezon sezon Oğulcan Çağlayan

Oğulcan Çağlayan'ın kariyerinden istatistikler

2013-14 Gaziantepspor - 4 maç
2014-15 Gaziantepspor - 16 maç - 3 gol
2014-15 K.Erciyesspor - 11 maç - 3 gol
2015-16 K.Erciyesspor - 1 maç
2015-16 Kayserispor - 34 maç - 3 gol - 1 asist
2016-17 Ç.Rizespor - 31 maç - 3 gol - 4 asist
2017-18 Ç.Rizespor - 27 maç - 4 gol - 3 asist
2018-19 Ç.Rizespor - 1 maç
2018-19 Gaziantep FK - 32 maç - 6 gol - 7 asist
2019-20 Ç.Rizespor - 22 maç - 4 gol - 2 asist

Senin için hazırladığımız haberler