Fatih Terim'den özel açıklamalar! "Ben Galatasaray'a aitim"

17.04.2022 - 12:05 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 12:47

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir yerle anlaşmayan Fatih Terim, dünyaca ünlü İngiliz yayıncı The Athletic'e öze açıklamalarda bulundu. İşte detaylar

Fatih Terim'den özel açıklamalar! "Ben Galatasaray'a aitim"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, dünyaca ünlü İngiliz yayıncı The Athletic'e özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir yerle anlaşmayan Fatih Terim, kariyeriyle ilgili gelen sorulara cevap verdi.

İngiliz gazeteciden Fatih Terim'e büyük övgü

Fatih Terim için özel ifadeler kullanan The Athletic'ten Nick Miller  "Fatih Terim Türk futboludur. Son 30 yılda Türkiye'deki futbolu herkesten daha fazla etkiledi. 3 kez milli takımı çalıştırdı, 4 kez de ülkenin en başarılı takımı Galatasaray'ın başına geçti" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'da bir devrim olması gerektiğine karar verdim"

Yapılan röportajda ayrılık sonrası rahatlamak için, biraz zamana ihtiyacının olduğunu söyleyen Fatih Terim "Teknik direktör olarak Allah bana sahip olabileceğim tüm başarıları sağladı. Bu senenin başında, Galatasaray'da bir devrim olması gerektiğine karar verdim. 'Kolay olmayacak' dedim. Sonrasında alınan karar, aslında beklediğim bir şey değildi. Şu an mental anlamda rahatlamak için, biraz zamana ihtiyacım var." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas: "Son kez karşınızdayım"
Habere Git

"Başka bir Türk takımında çalışmam" 

Nick Miller, Fatih Terim'e bu dinlenme sürecinden sonraki kariyeriyle ilgili, "Başka bir Türk takımını çalıştırır mısınız?" sorusunu sordu.

Terim ise "İmkansız" yanıtını verdi. Bundan sonra ne yapacağıyla ilgili olarak ise  "Yakında karar vereceğim ama şu an bilmiyorum." dedi.

Terim: "Alex Ferguson'dan etkilendim"

İngiliz ekibi Manchester United'ın efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson'dan etkilendiğini dile getiren Terim "Alex Ferguson, futbol tarihinin en önemli isimlerinden biri. Başardıkları nedeniyle hocalığı ve yönetim tarzından etkilendim. Türkiye'de Alex Ferguson gibi aynı takımı 27 yıl yönetmek imkansız." dedi.

"Her zaman o Leeds taraftarlarını düşünürüm"

Öte yandan kariyerinde oynadıkları Leeds United maçına da değinen Terim "Arsenal'dan önce Leeds hakkında konuşmalıyım. Maçı kaybetseydik benim için daha iyi olurdu ve Leeds taraftarları hayata kalırdı. Her zaman o Leeds taraftarlarını düşünürüm. İnşallah huzur içinde uyurlar."

 

Ne olmuştu?

 

Galatasaray'ın UEFA Kupası şampiyonu olduğu sezon, 5 Nisan 2000 tarihinde Türkiye'de oynanan yarı final ilk karşılaşması çok talihsiz bir olaya sahne olmuştu. Maçı izlemek için Türkiye'ye gelen İngiliz Leeds United takımı taraftarları, Taksim'de Türk bayrağıyla yaptıkları uygunsuz davranışlar sonrasında fanatiklerin saldırısına uğramış ve Christopher Loftus ile Kevin Speight isimli 2 taraftar hayatını kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler