Galatasaray transferde Tottenham'dan Japhet Tanganga'yı listesine aldı

17.07.2022 - 09:47 | Son Güncellenme: 17.07.2022 - 10:41

La Liga ekibi Sevilla'ya satılan Brezilyalı stoperi Marcao'nun yerini doldurmak için harekete geçen Galatasaray, flaş bir ismi transfer listesine aldı.

Galatasaray transferde Tottenham'dan Japhet Tanganga'yı listesine aldı

Okan Buruk ile yeni bir yapılanma içine giren Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ediyor. Marcao'nun takımdan ayrılmasıyla stoper arayışlarına başlayan Cimbom'da sürpriz bir isim ön plana çıktı.

Aslan'ın gündemi Japhet Tanganga

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Brezilyalı stoperi Marcao'yu Sevilla'ya 15 milyon Euro bedelle satan Galatasaray, hem stoperde, hem de sağ bekte oynayacak bir isim arıyor. Kaan Ayhan favori. Hatta Marcao'dan bonuslarla birlikte gelen 15 milyon euro'nun 6'sının Kaan için Sassuolo'ya verilmesi bile gündemdeyken gündeme Premier Lig'den Japhet Tanganga girdi.  

Fatih Terim istemişti

Tottenham'ın gözden çıkardığı, Fatih Terim'in de Victor Nelsson'dan önce istediği Londra doğumlu oyuncu için ilk temaslar kurulmuş durumda. 2025 yılına kadar Tottenham'la sözleşmesi olan 23 yaşındaki Kongo asıllı İngiliz stoper için bir ön görüşme yapıldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray yıldız oyuncuyu Pazartesi günü açıklayacak
Habere Git

Tanganga'da rakip Milan

Tanganga için en ciddi rakip Milan olarak gözüküyor. Ancak İtalyanlar, Arsenal'dan Pablo Mari'yi alırsa Tanganga için Galatasaray'ın önü de sürpriz şekilde açılabilir. 

3 yıl daha sözleşmesi var

Tam adı Japhet Manzambi Tanganga olan Kongo asıllı İngiliz stoper, 31 Mart 1999'da Londra'da dünyaya geldi. Futbola Tottenham'da başlayan ve alt yaş gruplarında forma giydikten sonra 2020 yılında A takım kadrosuna dahil edilen Tanganga, stoperin yanı sıra sağ bekte de forma giyebiliyor.

 

İngiltere U16, U17, U18, U19, U20 ve U21 takımlarında şans bulan 1.84 boyundaki stoperin güncel piyasa değeri 12 milyon Euro. 23 yaşındaki savunma oyuncusunun Tottenham ile sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılında sona erecek. Tanganga Tottenham ile Premier Lig'de 41 maçta sahaya çıktı. Tanganga ayrıca hem 3'lü savunma hem de 4'lü savunmada forma giyebiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler