Fatih Terim sonu olmuştu! İşte Olympiakos'un yeni hocası

11.02.2024 - 21:20 | Son Güncellenme: 11.02.2024 - 21:26

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Olympiacos, Fatih Terim'li Panathinaikos'a karşı aldığı yenilgilerden sonra hocasıyla yolları ayırdı ve yeni teknik direktörünü duyurdu. İşte detaylar.

Fatih Terim sonu olmuştu! İşte Olympiakos'un yeni hocası

AJANSSPOR-HABER

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Olympiacos, bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Carlos Carvalhal ile yolları ayırdı. Fatih Terim'in Panathinaikos'una kupada elenen Olympiacos, ligde de ezeli rakibine deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçlardan sonra yeni hoca arayışına başlayan Olympiacos, Jose Luis Mendilibar ile anlaştıklarını duyurdu.

Jose Luis Mendilibar'ın Sevilla karnesi

Geçen sezon Sevilla'nın başında olan Mendilibar, İspanyol ekiple 30 maça çıktı. 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşayan İspanyol çalıştırıcı, maç başına puan ortalamasında 1,47'lik bir oran yakaladı.

Fenerbahçe'yi yendi Avrupa Şampiyonu oldu

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla, Jose Luis Mendilibar yönetiminde Fenerbahçe'yi kendi evinde 2-0 mağlup etti. İstanbul'da oynanan karşılaşmayı temsilcimiz Fenerbahçe 1-0 kazansa da çeyrek finale çıkan takım Sevilla oldu. İspanyol takım o sezon finalde Roma ile eşleşti. 90 dakikası 1-1 biten karşılaşmanın uzatmalarında da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Sevilla, Jose Mourinho'lu Roma'yı penaltılar sonucu 4-1 mağlup etti ve Avrupa Ligi Şampiyonu oldu.

Fatih Terim'e karşı galibiyeti yok

Olympiacos'un bir önceki teknik direktörü Carlos Carvalhal, Fatih Terim'in Panathinaikos'a geçmesiyle birlikte ezeli rakibiyle 3 kez maç yaptı. Bu maçların ikisi Yunanistan Kupası'nda oynanırken bir maç ise ligde oynandı. Kupadaki iki maç berabere bitti ve penaltılar sonucu Panathinaikos rakibini 7-6 mağlup ederek çeyrek finale çıkmıştı. Ligde maçta ise yeşil beyazlı takım, ezeli rakibini 2-0'la geçmeyi başardı.

Son maçı Panathinaikos'a karşı

Olympiacos'un başında son maçına 4 Şubat 2024 tarihinde oynanan Panathinaikos maçında çıkan Portekizli teknik direktör, Fatih Terim'li Panathinakos'a 2-0 mağlup oldu. Fatih Terim, takımının zaferiyle ezeli rakibinin teknik direktör değişikliği yapmasına neden oldu.

Olympiacos ile 11 maça çıktı

5 Aralık 2023'te Olympiacos'un başına geçen Carlos Carvalhal, Yunan ekibiyle 11 maça çıktı. 11 maçta 5 galibiyet elde eden Olympiacos, bu süreçte 1,55 maç başına puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler