Fatih Terim ve Bakasetas'tan doping tepkisi: "Bunu sindirmek biraz zaman alacak"

22.04.2024 - 11:16 | Son Güncellenme: 22.04.2024 - 11:33

Yunan ekibi Panathinaikos'ta Fatih Terim ve Bakasetas'tan Fotis Ioannidis hakkında çıkan doping iddalarıyla ilgili konuştu. Detaylar haberimizde...

Fatih Terim ve Bakasetas'tan doping tepkisi: "Bunu sindirmek biraz zaman alacak"

AJANSSPOR - HABER

Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Süper Lig play-off'larında deplasmanda Lamia'yı 5-0 mağlup ederken, karşılaşma sonrasında Terim ve takımın yıldızı Anastasios Bakasetas, Fotis Ioannidis hakkındaki doping iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Terim: "Fortis'e ne olduğunu sormadım bile"

Terim, Yunanistan Milli Takımı'nın Kazakistan ve Gürcistan ile oynadığı maçlarda doping kontrolüyle ilgili bir sorun yaşadığı iddia edilen Fotis Ioannidis ile ilgili olarak, "Ortaya çıkanları duyar duymaz Fotis'e ne olduğunu sormadım bile. Fotis hakkında hiçbir sorum yoktu. Kendisiyle dalga geçilmişti ama ekibimiz o kısma çok iyi tepki verdi. Bunu açıkça ortaya koyduk. Bu gibi durumlarda güçlü olmamız gerekiyor. Panathinaikos'un hep birlikte çok güçlü olduğunu bilmeliyiz. Biz çok büyük bir takımız. Cevap olarak biz de bunu yaptık. Büyük bir takım gibi. Hedefe ulaşmak için başkan, teknik ekip, futbolcular ve taraftarlar birlik olmalıyız. Birlik olduğumuz sürece tüm bunların üstesinden rahatlıkla gelebiliriz." ifadelerini kullandı. 

"Bunu sindirmek biraz zaman alacak"

Lamia karşındaki 2 gol ve 1 asitlik performasıyla maçın yıldızı olan Anastasios Bakasetas ise takım arkadaşı hakkındaki iddialarla ilgili olarak, "Yunan milli takımının kaptanı olarak bir şey söylemek istiyorum. Oyuncuların isimlerinin bu şekilde karalanmasının nedenini anlayamıyorum çünkü çeşitli isimlerden bahsediliyordu. Üstelik öncesinde elemeleri geçemememiz gibi bizim için hayal kırıklığı yaratan bir olay varken. Bunu sindirmek biraz zaman alacak. Yine de oyuncuları ve sporcuları olabilecek en kötü şekilde karalayan insanlar var." dedi.

"Hiç yoktan bir sorun yaratıyorlar"

Yunan yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü inanın bana, bir oyuncunun dopingli olduğunu ya da buna benzer bir şey yaptığını düşünme sürecinden geçmesi bir sporcu için en kötü şeydir çünkü bunu tüm hayatı boyunca yanında taşır. Bunu anlayamıyorum. Talep edeceğim şey, tüm bu duruma bir son vermeleri. Hiç yoktan bir sorun yaratıyorlar. Çünkü bunun hiç kimseye faydası yok, hele hele futbolculara hiç faydası yok çünkü çocuklarının antibiyotiklerinde madde olup olmadığına bakan bir oyuncu beni aradı. Bu süreci başlatanlara çok fazla zarar verdiler, bu kabul edilemez. Büyük bir özür borçlular ve en azından bunu yapabilirlerdi. Çünkü olay çok büyümemiş olabilir ama bir oyuncuyu bu şekilde lekelemek yapabileceğiniz en kötü şeydir ve eğer böyle bir şey varsa Yunanlı uluslararası oyuncuyu korumak yerine onu zor durumda bıraktığımız ve gerçek dışı ve kirli bir şey sunduğumuz için gerçekten çok üzgünüm."

"Korkacak bir şeyim yok"

Fortis Ioannidis ise hakkındaki iddialarla ilgili maç sonrasında yaptığı açıklamada, bu iddiaları ortaya atanlar hakkında yasal işlem başlatacağını belirterek, "Söyleyecek bir şeyim yok. Cevabım her zaman olduğu gibi sahada verilecek. Ben onlarla ilgilenmiyorum. Ben her şeyi olabildiğince temiz yapan bir insanım, adilim, dolayısıyla korkacak bir şeyim yoktu." diye konuştu.

Ioannidis'den 41 maçta 23 gol, 9 asist

24 yaşındaki Fotis Ioannidis bu sezon Panathinaikos formasıyla 41 maçta sahaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 23 gol ve 9 asistlik performans sergiledi. Ligde 20 maçta 10 gol kaydeden Ioannidis, gol krallığı yarışında ise 8. sırada yer alıyor. 

Resmi makamlar yalanladı

Öte yandan Fortis Ioannidis hakkındaki doping iddialarıyla ilgili olarak, Yunanistan Ulusal Dopingle Mücadele Kurumu ise FIFA ile iletişime geçildiğini ve Yunan futbolcunun pozitif örneğine rastlanmadığı yönündeki resmi bilgiye ulaştıklarını duyurmuştu. Yunanistan Spor Bakan Yardımcısı Yannis Vroutsis de bunun asılsız bir söylenti olduğunu belirtmişti.

Senin için hazırladığımız haberler