Fatih Terim'den Bakasetas ve Samet Akaydin sözleri: "Tam bir lider gibiydi"

29.02.2024 - 11:29 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 11:46

Yunanistan Süper Ligi'nde teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Panathinaikos, konuk ettiği Aris'i 2-0 yendi. Terim maç sonu açıklama yaptı. Detaylar.

Fatih Terim'den Bakasetas ve Samet Akaydin sözleri: "Tam bir lider gibiydi"

AJANSSPOR-HABER

Yunanistan Süper Ligi'nde Aris'i sahasında 2-0 mağlup eden Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"İyi top oynadık"

Aris karşısında iyi bir futbol oynadıklarını söyleyen Terim, "Ciddi bir şekilde iyi bir top oynadık. Maç boyunca kenardan ben de çok zevk aldım. İnanıyorum ki herkes de zevk almıştır. Bunda rakibimizin de oynama isteğinin çok büyük rolü var. Açıkçası biz şöyle kaybediyoruz puanı, yüzde 80-85 topla oynuyoruz, 55 orta atıyoruz, 30 defa 18'de buluşuyoruz ve maç 2-2 bitiyor. Arkasından öndeyiz, bütün güvenlik hiçbir pozisyon kalemizde olmasına izin vermiyoruz. Birden bire 10 kişi kalıyoruz, birde üstüne üstün kendi kalemize gol atıyoruz. Bunu bir kenaraya koyalım. Bunlara rağmen kazanmamız gerekir. Ancak hakikaten çok üzüldük hepimiz puan kaybına. 

"Bugün bireysellikten takıma doğru geçişimiz çok daha önemliydi"

Dolayısıyla bu üç günü kolay geçmedi hepimiz için. Bugün bireysellikten takıma doğru geçişimiz çok daha önemliydi. Birbirimizi her geçen gün anladığımızı düşünüyorum. Birebir görüşmelerimizi bu hafta daha fazla yaptık. Bu oyunu koruyarak devam etmek en büyük arzum benim. Çünkü oyuncularım da oynadığı oyundan zevk aldılar. İyi bir takıma karşı oynadık ama zaman bazen çok önemli oluyor. Sakatlarımız da bizimle beraber olduğu zaman çok daha iyi olacak. Bazı oyuncular bazı şeyleri değiştiriyor" dedi. 

İlgini Çekebilir
Onuralp Bitim, NBA'deki ilk maçında şov yaptı! Takım arkadaşları soyunma odasında...
Habere Git

"Bu oyun ciddiyetini her zaman tekrarlamamız gerekiyor"

Terim, "Kapanan takımları da açarız. Ama oyuncularımda ben bazen şunu görüyorum. Maç başlıyor, biz oyunu rakip alana yıkıyoruz nasıl olsa kazanırız cümlesi futbolda tehlikelidir. Orada fazla adamla bulunmak demek illa gol atacaksınız demek değildir. Orada hareketsiz olursanız fazla bir şey fark etmez. Bu oyun ciddiyetini her zaman tekrarlamamız gerekiyor. Ön yargılı düşünmek insanı konsantreden de eder. Bu tehlikeli bir şeydir. Futbol bildiğiniz yerden soruları sormaz. Bugün o 4 puanı kaybetmezsek lideriz, belki play-off'taki kredimizi kaybettik. Her maçı aynı ciddiyetle oynamak lazım. Her maçı kazandın mı, bir daha kazan. 1 mi attın, 2 at, 3 at, 4 at... Onu anlaştığımızı düşünüyorum oyuncularımla, teke tek görüşmelerimizle. Her bir maç önemlidir, her rakip önemlidir. Bunu böyle bilip böyle oynayacağız" şeklinde konuştu.

"Bakasetas bugün tam bir lider gibiydi"

Bakasetas'ın bugün tam bir lider gibi oynadığını söyleyen Terim, "Bugün ikisi de çok iyi oynadı. Fotis'in rolü de çok önemliydi. Bundan sonra böyle veya daha da iyi göreceğiz. Bakasetas bugün tam bir lider gibiydi. Palacios o hatta hem ofansif hem de savunmayı çok iyi oynadı. Zeca, Cerin, Bakasetas orta sahası da hem atakta hem de oyunun kurgusunda çok önemli roller oynadılar. Bugün defansımız da iyiydi. Oyunun her bölgesini çok iyi kapattık top rakipteyken, bizdeyken de tüm anlayışlarımızı ve çalıştıklarımızı yaptık. İlk yarı çok farklı olabilirdi. 

"Samet ile Vitor adına da sevindim"

5-6 tane net pozisyonumuz var. Yüzde yüz pozisyonlar. İkinci yarı da öyle. Erken sarı kart gören Filip hem görevini yaptı hem de bir sorun olmadı. Yürekli oyuncuları çoğaltacağız. Samet ile Vitor adına da sevindim. Kolay değil ama güvenleri geldikçe bize daha da iyi işler yapacaklar. Bugün oynamayı üst düzeyde yaptık. Oyuncularımı kutluyorum" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Miguel Crespo Fenerbahçe'ye dönecek mi? Rayo Vallecano kararını verdi
Habere Git

"Eksiklerimizi gidereceğiz inşallah"

Takımdaki eksiklikleri gidereceklerini ifade eden Terim, "Duran toplarda biz etkiliyiz, bizim etkili olmamız lazım. Ama bir korner ve bir yan top maalesef tehlikeli oldu. Güvenleri geldikçe bunlara da oynayacağız. Benim için çok pozisyon bulmak ne kadar önemliyse rakibe pozisyon vermemekte o kadar önemlidir. Bunların üzerinde duruyoruz. Bu eksiğimizi gidereceğiz inşallah" diyerek sözlerini tamamladı. 

Bu sonuçla Panathinaikos, puanını 55'e çıkarırken Aris ise 41 puanda kaldı. Terim'işn öğrencileri bir sonraki karşılaşmasını 3 Mart Pazar günü saat 20.30'da OFI ile deplasmanda oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler