Fatih Terim'den Lazio maçı öncesi Marcao kararı!

14.09.2021 - 09:35 | Son Güncellenme: 14.09.2021 - 09:39

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lazio maçı öncesinde Marcao ile ilgili kararını verdi. Marcao 11'e dönüyor mu? İşte yanıtı...

Fatih Terim'den Lazio maçı öncesi Marcao kararı!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde galibiyetle başlamak istiyor. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Marcao ile ilgili kararını verdi. Detaylar haberde... 

Fatih Terim, Marcao'yu Lazio maçında ilk 11'de oynatacak

Trabzon maçında iki farklı öne geçmesine karşın 2-2 berabere kalan Galatasaray’da son iki maçta yaşanan benzer senaryo ve savunma zaafları keyifleri kaçırdı. Teknik kadroya göre sorunun kaynağı, Marcao’nun yokluğu. Milliyet'in haberine göre; Fatih Terim, Marcao'yu Lazio maçında ilk 11'de oynatma kararı aldı. 

Marcao'nun 11'e dönmesinin sebebi

Ligde cezalı olan Brezilyalı oyuncunun yokluğunun, savunma kurgusunu bozduğu, sağ stoperde oynaması gereken Nelsson’un mecburiyetten solda oynadığı ve bu durumun performansına olumsuz yansıdığı, Luyindama'nın da dağınık bir görüntü çizmesinin bu kararda etkili olduğu öğrenildi. Hızlı ve tempolu oynanan oyunda topu kullanma becerisiyle fark yaratan Marcao’nun dönüşünün, ön taraftaki hareketli oyuncuların performansını da yukarı çekeceği düşünülüyor.

8 maç ceza almıştı

Süper Lig'in ilk karşılaşması olan Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldırısından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 8 maçla cezalandırılan Marcao; Hatay, Kasımpaşa ve Trabzonspor karşılaşmasında oynamayarak üç maçlık cezasını çekti.

Marcao'nun cezası ne zaman bitecek?

Brezilyalı stoper; Alanya, Kayseri, Göztepe, Çaykur Rize ve Konyaspor müsabakalarında sahada yer almayacak ve bu şekilde cezasını tamamlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler