Fatih Terim'den Lokomotiv Moskova maçı öncesi transfer açıklaması

03.11.2021 - 16:30 | Son Güncellenme: 03.11.2021 - 18:02

Galatasaray Lokomotiv Moskova maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim, açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den Lokomotiv Moskova maçı öncesi transfer açıklaması

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde 4. maçında Lokomotiv Moskova ile NEF Stadı'nda karşılaşacak olan temsilcimiz Galatasaray, grupta lider konumda.

Sarı kırmızılılar, Lokomotiv Moskova maçını kazanması Lazio'nun da Marsilya'yı yenmesi halinde turu garantileyecek. Galatasaray Lokomotiv Moskova maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim basın açıklamalarında bulundu.

İşte Lokomotiv Moskova maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim'in açıklamaları

"Lokomotiv bireysel yetenekleri iyi olan oyunculara sahip"

"Bu gruptan çıkarsak bazı şeyleri hayal edebiliriz. Neden olmasın? Şampiyonlar Ligi gibi bir gruptayız. Bu gruptan çıktığımızda son 16'da oynayacağız. İkili maçlarda da her şey olabilir. Lokomotiv Moskova yeni teknik direktörüyle yukarıya doğru gözle görülür bir ivme yakaladılar. Sadece bize yenildiler. Lokomotiv deplasmanında her şey planladığımız gibi geçti. Belki de o gün gecenin en güzel golünü attık. Yarınki maçı kazanmamız gruptan lider çıkmamız için çok önemli. Belki de bu maçı kazanırsak liderlik için 2 maçta 1 puan bize yetecek. Lokomotiv bireysel yetenekleri iyi olan oyunculara sahip"

"İlk maça göre daha zor geçeceğini düşünüyorum"

"Bu maçın ilk maça göre daha zor geçeceğini düşünüyorum. Biz Galatasaray Kulübü olarak pandemi süreci başladığından beri tüm mevzuatlara uyduk, uymaya da devam ediyoruz. Rakiplerimizin 3-4 bin seyirci aldığı dönemde TFF ne demişse biz onu yaptık. Yüzde yüz kapasiteye 9 Kasım'da geçiliyor ancak 4 Kasım'da geçilmiyor. Biz TFF'ye uyacağız yine. 4 Kasım erken demek."

"Crystal Palace Kulübü akademisine inanılmaz yatırım yapıyor, mutlaka izleyin"

"Kolay değil makasın açıldığını söylemiştim. Makas sadece skorlarla ilgili değildi. Ekonomik güç, idari mekanizma, teknik davranış. Bunun birçok sebebi vardı. Brighton takımı 11 milyon Euro'ya oyuncu alıyor. Oyuncunun kulübüne ise '1 yıl sizde oynasın' diyor. Daha büyük kulübü söylemiyorum. Crystal Palace Kulübü akademisine inanılmaz yatırım yapıyor. Akademi ile ilgili videosunu bana gönderdiler siz de mutlaka izleyin. 2000'de makas vardı ama biz başarılı olurken de makası kapatmalıyız."

"Ana hedefinin 14 Türk futbolcu olduğunu bir türlü anlatamadım"

"Ocak'ta bazı planlarımız var. Başkanımız ile konuştuk, scout ekibimiz hazır. Herkes değişime hazır olmalıdır. Bu sadece almakla değil, verme-alma durumuyla alakalı. A Milli Takım'da futbol direktörü olduğum dönemde uygulanan kuraldı. Yasaklarla bir yere varamayız. O dönem de aynı şeyi söylemiştim. Yabancı kuralının ana hedefinin 14 Türk futbolcu olduğunu bir türlü anlatamadım. Bugün Rusya yabancı sınırını kaldırmayı düşünüyor. Oyuncuyu şu bu kökenli diye ayırt edemezsiniz. Yabancı serbesti ben geçen sene aşağı yukarı 14-15 tane Türk oynattım."

"Yabancı serbestliği Türk futboluna zarar veren bir karar değildir"

" Anadolu takımları neredeyse favoriyi kaldırdı. Anadolu takımları, ekonomik yabancı oyuncularla zirveye oynuyor. Yabancı serbestliği Türk futboluna zarar veren bir karar değildir. Sacha Boey yaşadığı kas sakatlığından dolayı Marsilya maçına kadar oynamadı. Sonrasında bir sakatlık daha yaşadı. Sacha Boey'dan bir süre daha yararlanamayacağız. Kamerun Milli Takımı'nı tercih edecek mi bilmiyorum, herhangi bir bilgim yok. Devre arasında Afrika Kupası'nı hesaba katmalıyız."

"Arda'ya ihtiyacımız olan maçlar vardı"

"Arda için bilek sakatlığı denilince yanlış anlaşıldı. Arda çok ağır bir sakatlık geçirdi. Sağlık heyetine sorduğumda ise 'Küçük bir eşik var, onu aşarsa 1 haftada takıma verebiliriz.' dediler. Şu anda Arda koştuğunda ağrılar başlıyor. Arda'ya ihtiyacımız olan maçlar vardı, sahada olması gereken maçlar vardı."

11 belli oldu

 

Fatih Terim, Galatasaray'ın yarınki Lokomotiv Moskova maçının ilk 11'ini açıkladı: 

Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Feghouli, Berkan Kutlu, Cicaldau, Morutan, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu

Senin için hazırladığımız haberler