Fatih Terim'den Marcao ve Kerem açıklaması: Çıkıp özür dileyecek!

16.08.2021 - 23:32 | Son Güncellenme: 17.08.2021 - 10:12

Galatasaray haberleri... Galatasaray'ın deplasmanda Giresunspor'u 2-0 yendiği karşılaşma sonrası teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Fatih Terim'den Marcao ve Kerem açıklaması: Çıkıp özür dileyecek!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Giresunspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Oyuncularımı tebrik ediyorum"

Terim, "Açıkçası ilk 15-20 dakika biraz yadırganacak bir haldeydik ama sonra toparladık. Golle beraber daha da iyi oynamaya başladık. Penaltı kaçırdık, sonra tekrar ikinciyi bulduk. Ama ikinci yarı biz de 10 kişi kaldık. Dolayısıyla 3 gün sonra bir maç olacağız, daha fazla koştuk daha fazla efor sarfettik. Çok da gol kaçırdık. Ama 3 puanla dönmek, ilk maçta deplasmanda galibiyet alabilmek önemli bir şey. Onun için tebrik ediyorum oyuncuları.

Marcao-Kerem tartışması hakkında ne dedi?

Çok alışılagelmiş bir hadise değil. Hepimiz futbol alemi için söylüyorum soyunma odasında sahanın içerisinde her türlü münakaşayı ederiz. Hatta zaman zaman birbirimize saldırma noktasına geliriz, yükseliriz ama sahada kendi arkadaşıyla ilk defa görüyorum. Henüz ne olduğunu anlamış değiliz ama ne olursa olsun hoş değil. İkisi de bizim oyuncumuz ama Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Futbolda bu tip münakaşalar, eylemler çok, Biz bire zaman zaman oyunculara yükseliyoruz ama bunlar 2 dakika sürmez, hemen çözülür ama bu hoş olmadı hiçbir şekilde. Tabii çözümü bize ait. Bir şekilde çözeceğiz. Kimse merak etmesin.

"Gereken neyse biz yapacağız"

Maçtan yarım saat sonra yaptırım uygulanacak mı sorusu, yaptırımı yaparsak biz yapacağız kimseyi ilgilendirmez. Biz Galatasaraylılara sorumluyuz. Kamuoyuna futbolsevere de sorumluyuz ama önce kendi kulübümüze sorumluyuz. Hem Kerem’in gençliğini koruyacağız, Marcao’ya da gereken neyse biz yapacağız yapacaksak. 

"Önce çıkıp özür dileyecek herkesten"

Yönetim, teknik heyet, başkanımız olarak biz yapacağız. Maçın önüne geçti kamuoyu olarak am biz maçın önüne geçirmeye niyetli değiliz. Bir sakin olalım, ortalık biraz elektrikli. Her şeyi hallederiz. Önce çıkıp özür dileyecek herkesten, önce Kerem’den, Galatasaray’dan…

"Melo, Riera’yı yönettik bunu da yönetiriz"

Onu da öldürmeyelim ama ötekinin de hakkını yemeyelim. Biz bu tip hadiseleri çok gördük ve hepsini çözdük. Melo, Riera’yı yönettik bunu da yönetiriz. Soğukkanlı olmak zorunda olan insanlarız. Kimse merak etmesin. Bir takım soruları açıklamak için ya da bazı şeyleri tatmin etmek için hareket etmeyiz, sinirle de hareket etmeyiz.  

"Bizim görevimiz herkesi kazanmak"

Bizim görevimiz herkesi kazanmak, yanlışı ifade etmek. 19 yaşındakinin de hakkını korumak, 25-30 yaşındakini de. Galatasaray'ı mutlu etmek için alırız kararları" dedi. 

"Astım kestim ve attım demek çok kolay"

Açıklamalarına devam eden Terim, "Astım kestim ve attım demek çok kolay. Mesele yönetebilmek. Başkanımız, yönetimimiz, biz teknik heyet; gereken neyse yapacağız. Bundan herkes emin. Bir yandan kayıplar, bir yandan fiziki yorgunluklar bindiği zaman adrenalin çok fazla yükselip, böyle ters işler oluyor.

"Marcao bizim kıymetli bir oyuncumuz"

Marcao'yu oraya iten sebebi anlamış değilim, ne yaptı ki o kadar hiddetlendi? Yapılması gereken neyse yapacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Bu aynı zamanda her oyuncuyu da ilgilendiren bir konu. Kerem bizim kıymetlimiz, Marcao bizim kıymetli bir oyuncumuz. Öyle bir karakteri de yok. Oturacağız, konuşacağız, bir nefes alacağız, bir rahatlamayı bekleyeceğiz sabaha kadar. Nasıl bir karar vereceğimizi yakında göreceksiniz. Bu onu astım, bunu kestimlik bir konu değil ama Kerem'in de hakkını, hukukunu, gençliğini koruyacağız, Marcao'ya da söz hakkı vererek... Ama öncelikle herkesten özür dileyerek, başta Kerem ve ailesi olmak üzere. 

"Cicaldau daha iyi oynayacak"

Son maç olur, şampiyonluk gider, bir şey olursunuz... Daha ilk maç. Üç gün sonra maçımız var. Bizim de görmediğimiz daha çok şey varmış. Cicaldau daha iyi oynayacak, ilk defa bir arada oynayan bir takım içinde. Daha çok iyi işler yapacak inşallah. Her golün, her puanın önemi vardır. Biz hayatımızda bunlarla ilgili o kadar Sırat Köprüleri geçtik ki" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler