Fatih Terim'in cezasında indirim olacak mı? Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan'dan flaş sözler!

09.09.2019 - 17:47 | Son Güncellenme: 09.09.2019 - 14:50

Fatih Terim'in cezasında indirim olacak mı? Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan'dan flaş sözler!

Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’e verilen 4 maçlık cezayı değerlendirdi. Arslan, deneyimli teknik adama verilen cezanın Tahkim Kurulu’nda indirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Arslan, söz konusu kurullarda görev yapan kişilerin deneyimsiz olduğuna dikkati çekti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Türker Arslan’ın açıklamaları şu şekilde:

Türker Arslan: ”Kafalarına göre ceza vermişler”

Cezanın taban rakamı 3. Fakat; cezayı 4 maç olarak verdiler. Bir kere bu yanlış. Daha tekerrür söz konusu değil. Lig yeni başladı. Kafalarına göre bir ceza verdiler. Görünen o. Gerek Tahkim Kurulu’nun gerek Disiplin Kurulu’nun bilgi ve tecrübe sahibi kişilerden oluşmadığını düşünüyorum. Toplama bir takım gibi… Spor ile ilgisi olmayan kişileri tayin etmişler. Tahkim Kurulu’nda ise eski dönemde görev yapmış 4 kişi aynen devam ediyor. Ancak; bu dağılım kulüpler açısından da sıkıntı yaratıyor. Bu tip kurullarda kulüpçülük yapan insanlar da var. Böyle durumlar sık sık olacaktır. Gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmayan insanlardan oluşmuş kurullardan söz ediyoruz.

Türker Arslan: “Tahkim Kurulu cezada indirim yapmalıdır”

Galatasaray’ın avukatları yasal hakları sonuna kadar kovalayacaktır. Bu tabi ki en doğal hakları. Kurullardaki çalışanların gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmadıkları için gerekli araştırmaları yapıp yapmayacaklarından endişeliyim. Öyle bir araştırma yapsalar zaten indirim yaparlar. Tecrübeye sahip değiller. Tahkim Kurulu’nun bu cezada indirim yapma ihtimali tabi ki mevcuttur. Yapmalıdır da.

Türker Arslan: ”Galatasaray’ın tepki göstermesini doğal karşılıyorum”

Bu gibi kurullarda görev yapanların art niyetli olmasını kabul etmek istemem. Hukuki bilgi ve vicdan ile hareket etmek zorundasınız. Yanlış düşünceler içinde olduklarını çağrıştıran şeyler var. Mesela; 19:05 konusu var. TFF’nin, biz o açıklamayı bilerek o saatte yaptık diyecek hali yok. Böyle bir duyuruyu 19:05’te yapmanın mantığı da yok. Burada adil ve objektif bir davranış yok. Bir takım mesajlar verilmek istenmiş. Böyle bir mesaj verilmesi sıkıntıları beraberinde getirdi. Yok bir dakika sonra yazıldı, 5 dakika girildi falan diyorlar. Bunları geçiniz. Bir rastlantı değil. Galatasaray’ın böyle bir rahatsızlığı duymakta hakkı var. Galatasaray’ın tepki göstermesini doğal karşılıyorum. Kurulların objektif ve dürüst hareket etmesi gerektiği kanaatindeyim.

“Ortada yanlışlık var, cezada indirim yapılmalı”

Şu anki Tahkim Kurulu’nun cezada mutlaka indirim yapması lazım. Terim’in açıklamalarında hakaret yok. Belli bir hedef, kişi, kurum belirtilerek bir açıklama yapılmadı. Genel bir ifade var. Daha ağır olaylarda bile nasıl cezalar verildiğini biliyoruz. Yeni TFF, bu konuda nasıl bir hassasiyet gösteriyor henüz çözemiyorum. Ancak; ortada bir yanlışlık var. Terim’in açıklamaları eleştiridir.

Galatasaray’dan yapılan istifa çağrısı karşılık bulur mu?

İstifa çağrıları olur. Kimse de istifa çağrısıyla istifa etmez. Tahkim Kurulu ve Disiplin Kurulu’nun oluşmasında da sıkıntılar var. Bazı kişiler yakın ilişki içindeler. Böyle bir ortamda, PFDK’nın kararı nasıl değiştirilecek? Bundan şüphem var. PFDK içinde aynı hukuk bürosu içinde çalışanlar var. Disiplin Kurulu ve Tahkim’de oluşumların sıkıntılı olması güveni kaybettirir. Bu gibi ilişkiler olmamalı. Objektif, hukuku bilen, özgür, vicdani kanaatine göre karar veren insanlar olmalı.

“Fenerbahçeli olduğunu bildiğim arkadaşıma güvenebilirdim, şimdi öyle bir durum yok”

15 sene Tahkim Kurulu Başkanlığı yaptım. Benim kurulumda da Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Fenerbahçeli arkadaşlar vardı. Ama hepsi dürüst davranırdı. Fenerbahçeli olduğunu bildiğim bir arkadaşıma rahatlıkla Fenerbahçe dosyası verirdim. Rapor et derdim. Öyle bir güven vardı. Şu anki Tahkim’de öyle  bir durumun olduğundan emin değilim.

Senin için hazırladığımız haberler