Fatih Terim'in İspanya planı hazır!

15.06.2016 - 08:50 | Son Güncellenme: 15.06.2016 - 09:04

Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, cuma günü İspanya ile oynayacağımız karşılaşma öncesi rakibimizin Çek Cumhuriyeti ile oynadığı karşılaşmayı tribünden izlemişti.

Hırvatistan maçı sonrası sabah 6’ya kadar uyumayan Terim, İspanya ile ilgili izlenimlerini kurmaylarıyla görüşerek masaya yatırdı ve kendisi de ayrıca özel olarak yine sabahlara kadar bu maça çalıştı.

İspanya’nın, Hırvatistan’ın aksine kanatlardan değil, direkt cepheden hücum ettiğine dikkat çeken Terim, farklı bir taktikle Ay-Yıldızlılar’ı bu maça hazırlayacak. Özellikle sahanın merkez bölümünü güçlü tutmaya çalışacak tecrübeli teknik adam, kalabalık bir orta saha anlayışıyla, rakibin yüksek pas gücünü de azaltmaya çalışacak.


3 puan yüzde 90 çıkarır

Çekler’i, gruptaki ilk maçında 1-0 mağlup eden Boğalar, 90 dakika boyunca toplamda 690 pas yapmış ve bunların 618’inde isabet sağlamıştı.

Ayrıca Hırvatistan mücadelesinin aksine daha fazla koşmaları gerektiğini oyuncularına anlatan Terim, Hırvatistan sınavındaki 102 km.’lik koşu mesafesinin çok üstüne çıkılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca Terim, grupta 3 puanın yüzde 90, 4 puanın ise yüzde 95 Milli Takım’ı bir üst tura çıkaracağına inanıyor.

Fanatik

Senin için hazırladığımız haberler