Fatih Terim'le 50'nci yıla! Yeni sözleşmenin detayları

17.07.2021 - 14:56 | Son Güncellenme: 18.07.2021 - 09:38

Son dakika Galatasaray haberleri... Bir kulüp efsanesi olan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile 2024'e kadar sözleşme yapıldı. İşte sözleşme detayları.

 Fatih Terim'le 50'nci yıla! Yeni sözleşmenin detayları

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Galatasaray'da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları devam ederken, en büyük transfer olarak görülen Fatih Terim'in 14. yeni sözleşmesi yapıldı. Futbolcu olarak 1974'te sarı-kırmızılı kulübe ilk imzasını atan Terim, 1985'e yılına kadar formayı terletmişti. Teknik direktör olarak 1996'da Galatasaray'ın başına geçen kulüp efsane, 2000 yılında ayrılık yaşadıktan sonra 2002'de yeniden Florya'ya dönmüş, 2004'ten sonra ise 3'üncü defa 2011'de yeni bir başlangıç yapmıştı. Bu 3 dönemde yaşanan 6 şampiyonluktan sonra 2017 Aralık'ta "Nerede kalmıştık" diyen Fatih Terim, yine takımı iki sene üst üste şampiyon yapmıştı. Son iki sezonda talihsizlikler yaşayan ve şampiyon olamayan Galatasaray'da, Terim'in sözleşmesi de sona ermişti.

Elmas'la yeni başlangıç

19 Haziran'da başkan seçildikten sonra 20 Haziran'da Fatih Terim'e çağrı yapan başkan Burak Elmas, bu çağrısına karşılık bulmuş ve Fatih Terim 21 Haziran'da Florya'da top başı yapmıştı. Ancak Terim'in yeni sözleşmesi hemen yapılmadı. Bu konuda taraflar acele etmezken bir süre yeni sözleşmenin yapıldığı öğrenildi.

Boş sözleşmeye imza attı

Fatih Terim'le anlaşma 2024 yılına kadar yapılırken, tecrübeli teknik adam herhangi bir rakamın olmadığı ücret kısmı boş olan sözleşmeye imza attı. Yönetim kanadı 4’üncü döneminin ilk sezonluk maaşı 3 milyon Euro, sonrasında Mustafa Cengiz dönemindeki maaşı 18 milyon Lira olan Fatih Terim’e dönemsel kur hesaplamalarını da yapıp ortalama bir maaş belirledi. Yönetim Terim'in sözleşmesine şampiyonluk, başarı bonusunu da koymaya karar verdi.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'den yönetime: "Acele edip risk almaya gerek yok"
Habere Git

Fatih Terim'in futbolcu olarak performansı

Futbola Adana Demirspor altyapısında başlayan Fatih Terim, 1974 yılında Galatasaray'a transfer oldu ve futbolcu olarak kariyerinin sonuna kadar sarı kırmızılı formayla mücadele etti. Fatih Terim, futbolcu olarak 3 kez Türkiye Kupası ve bir kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu olurken, Galatasaray'da hiç lig birinciliği sevinci yaşayamadı.

Teknik direktör olarak tarih yazdı

1985'te futbolu bıraktıktan sonra Ankaragücü ve Göztepe takımlarını çalıştırdı. Türkiye A Milli Takımı'nda önce yardımcı antrenörlük yaptı sonra 1993 yılında görevi devraldı. Ay yıldızlılar 1996'da ilk kez Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazanırken takımın başında Fatih terim vardı. Avrupa Şampiyonası'nın ardından Galatasaray başına geçti. 4 yıl boyunca Galatasaray lige ambargo koydu ve 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazandı. 

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra yolu İtalya'ya düştü. Önce Fiorentina'ya sonra Milan'ı çalıştırdı. 2002-2003'te sarı kırmızılara geri döndü. 2005-06 sezonunda A Milli takım Teknik Direktörü oldu. 2009'a kadar ay yıldızlıların başında kaldı. 2008 yılında Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen takımı yönetti. 2011'de üçüncü Galatasaray macerası başladı. Üst üste iki şampiyonluk daha yaşadıktan sonra dönemin başkanı Ünal Aysal ile ters düşerek görevden ayrıldı.

İlgini Çekebilir
İşte Galatasaray'ın Berkan Kutlu teklifi!
Habere Git

Tekrar Türkiye A Milli Takımı'nın başına geçen Terim, 2017-18 sezonun ortasında Galatasaray'a döndü. Cim Bom'da 2 kez daha şampiyonluk yaşayan Terim, futbolculuk döneminde hiç alamadığı lig kupası teknik direktörlük kariyerinde 8. kez kaldırdı. Galatasaray, Terim yönetiminde 2019-20 sezonunu 6. ve geçen sezonu ise şampiyon Beşiktaş'la aynı puanda 2. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler