FED faizi 0'a çekti! İşte doların ilk tepkisi

16.03.2020 - 01:24 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 01:29

ABD Merkez Bankası (FED) politika faizini düşürdü. Faiz 0 oldu! Bu karara göre dolar kaç lira oldu? Dolar düştü mü? Dövizlerdeki hareketlilik, kulüpleri ne yönde etkiledi? Detaylar haberimizde...

FED faizi 0'a çekti! İşte doların ilk tepkisi

ABD Merkez Bankası (FED) tarihi bir karar alarak politika faizini yüzde 0-0,25 aralığına çekti. Fed ayrıca 500 milyar dolar Hazine, 200 milyar dolar mortgage tahvili ile parasal genişlemeye yeniden başladığını duyurdu.

Fed'den yapılan açıklamada ‘koronavirüs salgınının toplumlara zarar verdiği ve ABD'nin de aralarında olduğu birçok ülkede ekonomik aktivitenin olumsuz etkileneceği' belirtildi.

Dolar geriledi

Ceyhun KUBURLU

FED'in faiz kararı öncesi illikit piyasada 6.31 seviyelerinde işlem gören dolar/TL, kararın duyurulması sonrasında 6.28 seviyelerine doğru geriledi. Kur saat 00:41 itibariyle 6.2870 seviyesinde yer aldı.

Dövizdeki hareket, futbol kulüplerini de yakından ilgilendiriyor. Özellikle büyük kulüplerin döviz borçları önemli bir kalem tutuyor. Yabancı transferinin maliyeti de döviz fiyatlarına bağlı olarak kulüpleri faturalarını doğrudan etkiliyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler