Federasyon başkanlığına yeşil ışık!

29.04.2016 - 14:07 | Son Güncellenme: 29.04.2016 - 14:07

Türkiyenin ilk ve en büyük spor radyosu Radyospor'da, Ali Erim ve Aydın Cingöz'ün sunduğu Hat-Rick programına Türk hentbolunun önemli ismi Bilgehan Çapraz konuk oldu.

AJANSSPOR- Bayanlar Avrupa Challenge Cup'ta final oynayacak olan Kastamonu Gençlikspor'un da onursal başkanı olan Çapraz, Türkiye Hentbol Federasyonu başkanlığı için yeşil ışık yaktı.

10 yıl boyunca Türkiye Hentbol Federasyonu'nda yöneticilik yaptığını belirten Çapraz, geçen yıl istifa ettiğini söyledi.

Kastamonu'da hentbol fabrikası projesi başlattıklanı söyleyen Çapraz, "5 bin tane çocuğumuzu taradık şu anda altyapımızda 1450 oyuncumuz var. Kastamonu'da olarak Süper Lig'de iki takımımız var. Alt liglerde takımlarımız var" dedi.

Ligde 14 yabancı sayısını kabul etmediğini belirten Çapraz, "Özeleştiri yapmalıyız. Biz günübirlikçiyiz. Günübirlik başarıların peşindeyiz. Yarını düşünmüyoruz. Bizim olduğumuz yerden başarı olsun, bizim olmadığımız yerde başarı olmasın düşüncesini terk etmemiz gerekiyor. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Çapraz'ın açıklamaları şöyle;

"Genel yapım itibari ile faydalı olabileceğim bir yapının içinde bulanmam gerektiğinden geçen sene Hentbol Federasyonundan ayrıldım. Orada işler iyi gitmiyor. Benim söylemem doğru değil camianın bunları dile getirmesi daha uygun. Milli takımlar ortada, altyapılar ortada herhangi bir bir başarı ve ses getiremiyoruz. Camia olara hepimiz sorumluyuz. Ne federasyon başkanı ne de hiç kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum.

Tamamen kapalı kominist ülkeler gibi yönetiliyoruz. Tamamen kapatmışız bir gönüllü arkadaşın facebook sayfasından takip edilen federasyon haberleri durumundayız. Federasyonun ne sosyal medya ne de düzgün web sitesi var. Tamamen iletişime kapalı.

Vizyon ile alakalı. Belki de istenmiyor. Küçük olsun diye düşünüyor olabilirler. Ben bunu defalarca yöneticiyken dile getirdim. Mesela yarın TRT'de canlı yayın var. Biz maçın canlı yayınlaması için kendimiz girişimlerde bulunduk. Bu girişimi federasyonla yapamadık.

Maçlar bittikten sonra arkadaşlarımla beraber Federsyon başkanlığını istişare edeceğiz. Bizim için önemli olan başkanlık değil sistem önemli. Hentbolun sistem el kitapçığına ihtiyacı var. Bugün ben olayım başkası olsun kim olduğu önemli değil sistemi uyarlayabilecek, sisteme uygun kolektif ruhla çalışabilecek, ekip çalışması yapabilecek bir ekip başına ihtiyacı var hentbolun. Bunuda önümüzdeki günlerde göreceğiz. konuşacağız, istişare edeceğiz. Kişisel hiçbir kaygımız bekletimiz yok. Önemli olan bu branşın kendi ayakları üzerine kalkıp silkinmesi gerekiyor. Bunun için de sorumluluk alacağız. Her zaman işin içinde olma gayretinde olacağız.

Maalesef Federasyonun eğitim kurumu son 1 yıldır toplanmamış. Federasyona karşı çok da acımasız olmak istemiyorum. Beraber ekmek yedik, su içtik, dostluklarımız var. İşleyişle, işle ilgili ortada gerçek var, realite var. Olağan şeyler konuşuyoruz. Başarı başarısızlık değil bence genel bir problem var. Sadece bir başkan bir federasyon sıkıntısı değil burada bir sitem sıkıntısı var kesinlik sistemin kontrol edilmesi gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler