Felipe Massa'dan Hamilton'a: "Seni en iyi ben anlarım"

14.12.2021 - 17:20 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 17:31

2008 dünya şampiyonluğunu kılpayı kaçıran Felipe Massa, bu sezon kendisiyle aynı durumu yaşayan Hamilton'ı en iyi kendisinin anlayabileceğini ifade etti.

 Felipe Massa'dan Hamilton'a: "Seni en iyi ben anlarım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Eski F1 pilotu Felipe Massa, Abu Dhabi Grand Prix'sinde şampiyonluğu son turda Verstappen'e kaptıran Hamilton'ın kendisiyle aynı kaderi yaşadığı söyledi.

Felipe Massa, 2008 dünya şampiyonluğunu son turun, son virajında kaybetmişti


Massa, 2008 Brezilya Grand Prix'sinde zafere ulaşmayı başarmış ve damalı bayrağı geçtiği zaman, belli bir süre dünya şampiyonu olarak kalmıştı. Ancak o zamalar McLaren pilotu olan Hamilton, son virajda Timo Glock'u geçip, bir sıra yükselince, şampiyon İngiliz pilot oldu.

Böylelikle Massa, 2008 dünya şampiyonluğunu son turun, son virajında kaybetti ve bu durum uzun süre konuşuldu. Hatta, uzun yıllar bazı kesimler Glock'u son turda Hamilton'a yol vermekle dahi suçladı.

Geçtimiz hafta koşulan Abu Dabi'deki son yarışta Max Verstappen, son turda rakibi Lewis Hamilton'ı geçerek ipi göğüsleyen sürücü olmuştu.

Brezilyalı pilot Massa ise son turdaki bu savaşlar hakkında deneyimli olduğunu ve Hamilton'ın yaşadıklarını gayet iyi anladığını dile getirdi.

Hamilton'ın durumu, 2008'de yaşadıklarımla biraz benziyor


Hamilton'ın şu an hissettiği durumu Motorsport.com'a anlatan Massa, "Sanırım onun nasıl hissettiğini hayal edebiliyorum, genel anlamda 2008'de yaşadıklarımla biraz benziyor. Hamilton'a çok fazla saygı duyuyorum fakat şu anda yaşadığı şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan, Max bu yıl harikaydı. Bu konuda ne isterseniz deyin ama sezona baktığınızda, en çok galibiyet alan isim Max'ti. Bu şampiyonluğu hak etti. Son turda bir fırsatı olduğunu gördü ve şansını kullandı. Zamanlaması fena değildi. Onun aleyhinde söyleyebileceğim tek şey Suudi Arabistan'da yaşananlardı. Bunun dışındakiler, onun gibi agresif bir sürücünün verdiği savaşlardı. Yani Max, şampiyonluğu hak etti." dedi.

Felipe Massa'nın kariyeri

2002’de Formula 1’e çaylak olarak başlayan Felipe Massa, ilk yılını Sauber araçlarını kullanarak geçirmiştir. Felipe Massa kariyerindeki ilk birinciliği, 2006'da 1.28.51.082'lik derecesiyle İstanbul'da aldı. Massa, 2007'de 1.26.42.161'lik derecesiyle İstanbul Park'ta üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı. Brezilyalı eski pilot, 2008'de de 1.26.49.451 ile yine birinci olup İstanbul'da üçüncü zaferini elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler