Felipe Melo’ya özür dilettiler

26.08.2023 - 16:11 | Son Güncellenme: 26.08.2023 - 16:18

Felipe Melo'ya Libertadores'teki Fluminense-River Plate maçında tavuk taklidi yaptığı için özür dilettiler. Ayrıca tecrübeli oyuncu para cezası aldı.

Felipe Melo’ya özür dilettiler

AJANSSPOR HABER

Latin Amerika’nın medya organı Globo’nun haberine göre; 7 Haziran 2023’de oynanan Fluminense- River Plate maçında yaşanan olaydan ötürü Felipe Melo, hem Arjantinli taraftarlardan özür diledi hem de 150 bin Peso para cezası ödedi.

Arjantin Kamu Bakanlığı devreye girdi

Felipe Melo’nun Fluminense- River Plate maçında, Riverlı taraftarlara “tavuk” taklidi yapması taraftarları çıldırttı. “Gallinas” yani tavuklar lakaplı River Plate taraftarları, Melo’nun bu hareketinden sonra sahaya inme aşamasına kadar geldi. Maçtan son Arjantin Kamu Bakanlığı hemen soyunma odasına girerek Melo’yu korumaya altına aldı.

Özür diledi ve ceza ödedi

Bakanlık, “şiddet için kışkırtan bir hareket” olarak değerlendirdiği bu olay için Melo’ya özür videosu çektirtti. Üstüne Felipe Melo’ya 150 bin Arjantin Peso’su yani 400 Euro para cezası kesti.

“Aramızda barış ve saygı olmasını önemini vurguluyorum”

Melo özür videosunda, “Tutumumun Arjantin Cumhuriyeti'nde ihlal teşkil ettiğini bilmediğimi belirtmek isterim ve bu nedenle yaşananlardan rahatsız olan herkesten özür dilemek isterim. Futbol çok güzel bir spor olan futbolu seven hiç kimseye zarar vermek, üzmek gibi bir niyetim yoktu. Bu yüzden buraya özrümü bırakıyorum ve aramızda barış ve saygı olmasının önemini bir kez daha vurguluyorum.” sözlerini sarf etti.

Akıllara Beşiktaş maçı geldi

Bu olay, akıllara 22 Eylül 2013’de oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçını getirdi. Felipe Melo’nun 90+2’de kırmızı kart gördükten sonra soyunma odasına giderken formasını, Beşiktaş tribünlerine göstermesi maçın iptal olmasına sebep olmuştu.


Bu hareket, taraftarları Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zeminine indirmeye yeterken maçı ise Galatasaray 3-0 hükmen galip olarak tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler