Darüşşafaka - Fenerbahçe Beko: 73-79 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

13.05.2023 - 22:04 | Son Güncellenme: 13.05.2023 - 22:43

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun son haftalarında Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka deplasmanında 79-73 kazandı. İşte maç sonucu ve yazılı özet...

Darüşşafaka - Fenerbahçe Beko: 73-79 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun son düzlüğüne gelindi. Bitime iki maç kala Darüşşafaka Lassa ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, Daçka deplasmanında 79-73 kazanmayı başardı.

Itoudis, Motley'i benchten kovdu!

Karşılaşmanın ilk çeyreğini Fenerbahçe Beko önde tamamladı. Rakip potaya 22 sayı gönderen Sarı-Lacivertliler, kendi potasında ise 18 sayı gördü. İlk çeyreğin sonuna ise Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis ile Jonathan Motley arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

İlk çeyreğin bitimiyle benchte toplanan Sarı-Lacivertliler, koç Itoudis'i dinlemeye başladı. Itoudis ile Motley arasında bir anda ikili diyalog başladı. Yunan çalıştırıcı öfkelenerek, öğrencisi benchten kovdu. Motley, soyunma odasının yolunu tuttu.

Motley ikinci çeyrekte geri döndü

Jonathan Motley, ikinci çeyreğin yaklaşık ilk 3 dakikasını soyunma odasında geçirdi. Başarılı basketbolcu daha sonra benche geri döndü.

Fenerbahçe ilk yarıyı önde tamamladı

Fenerbahçe Beko, Daçka deplasmanında üstün basketbolunu ikinci çeyreğe de taşıdı. Sarı-Lacivertli takım bu bölümde 21 sayı kaydederken, rakibini 17 sayıda tuttu. Böylece Fenerbahçe devreye 43-35 önde girdi.

Daçka reaksiyon verdi

Darüşşafaka, soyunma odasından iyi döndü. Mücadelenin 3. çeyreğinde 22 sayı atan Daçka, Fenerbahçe Beko hücumunu 16 sayıda tuttu.

Fener bırakmadı

Daçka'nın ikinci yarıda gösterdiği performansa karşılık veren Fenerbahçe Beko, son bölümde heyecanın yükselmesine rağmen maçı bırakmadı. Sarı-Lacivertliler son çeyreği 20-16 önde tamamlayarak maçı kazanmayı başardı.

Itoudis: "Sahadaki herkes iyi iş çıkardı"

Maçın ardından açıklama yapan Fenerbahçe Beko Koçu Itoudis, "Son çeyrekle ilgili özel bir durum yok. Genel anlamda oyuncularımı tebrik ediyorum. Sahada yer alan herkes bugün çok iyi iş çıkardılar. Çok iyi bir galibiyet aldık. Hak ettiğimiz bir maçı kazandığımızı düşünüyorum" dedi.

Hayes: "EuroLeague'de sert bir seriden çıktık"

Nigel Hayes ise "Daha iyi olabilirdik. EuroLeague'de sert bir seriden çıktık. Bugün de inişli çıkışlı anlar vardı. Doğru yolu bulduk ve önemli bir galibiyet elde ettik" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler