(YAZILI ÖZET) Alanyaspor- Fenerbahçe Maç Sonucu: 3-1

19.03.2023 - 19:51 | Son Güncellenme: 19.03.2023 - 21:23

Süper Lig 26. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor'un konuğu oldu. Karşılaşmayı ev sahibi maçı 3-1 kazandı. Maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Alanyaspor- Fenerbahçe Maç Sonucu: 3-1

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın 3 puan kaybettiği haftada takipçisi Fenerbahçe, 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 kazanarak 3 puanı almasını bildi. İki penaltı golüyle takımını öne geçiren Enner Valencia, takımının liderle puan farkını düşürme fırsatını da kaçırmasına mani oldu. İkinci devre oyuna giren Emre Mor da şık aşırtma golüyle 3 puanlık galibiyeti perçinleyen isim oldu. 

Koulouris, açılışı yaptı

Karşılaşmanın 4. dakikasında sol kanattan Cavaleiro’nun ortasında, ceza sahası içerisinde topla buluşan Koulouris, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Pozisyon VAR kararının ardından gol değeri kazandı. Alanyaspor bu golle 1-0 öne geçti. Optacan verisine göre, ''03:41 - Efthymios Koulouris, bu sezon Fenerbahçe'nin Süper Lig'de yediği en erken golü kaydetti.''

VAR iptal etti

Zorlu karşılaşmanın 35. dakikasında sağ kanattan İrfan Can’ın ortasında arka direkte Diego Rossi kafayla topu ağlara gönderdi. Gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Fenerbahçe böylelikle beraberlik şansını kaybetti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Tokat karşısında çok rahat!
Habere Git

Yeni transfer sakatlandı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jayden Oosterwolde, karşılaşmanın 17. dakikasında sakatlandı. Tedavisine devam edilen genç oyuncu oyuna devam edemedi ve erken değişiklik yaşandı. Jayden'in yerine ise Osayi- Saumel oyuna girdi.

İlk devrede 10 dakika uzatma verildi

Karşılaşmanın 45+10 dakika uzaması sonrası Fenerbahçe, beraberlik için baskı kurmaya başladı. İlk yarıda gelen poziyonlara Alanyaspor, izin vermedi. Karşılaşmada başka gol olmayınca ilk devre Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

F'Enner Valencia, sahnede

Fenerbahçe'yi umutlandıran gol 64. dakikada penaltıdan geldi. 64. dakikada Osayi-Samuel'in yerde kalmasıyla birlikte Fenerbahçe, penaltı kazandı. Penaltının başına geçen Enner Valencia, toğu ağlara göndererek durumu 1-1'e getirdi.

İlgini Çekebilir
Aboubakar'dan Fenerbahçe'ye gözdağı! "Bu tip maçları severim"
Habere Git

Jesus, oyundan atıldı

Karşılaşmanın 69. dakikasında Fenerbahçeli İsmail Yüksek, faul ile yerde kaldı. Pozisyon sonraso kart bekleyen Portekizli teknik adam Jorge Jesus, hakem Mete Kalkvan'a sert tepkilerde bulundu. Bununla birlikte karşılaşmanın dördüncü hakeminden gelen uyarı sonrası Jorge Jesus, kırmızı kart görerek yedek kulübesinden tribünlere gönderildi.

Fenerbahçe'yi sakatlıklar üzdü

Karşılaşmanın ilk yarısında yeni transfer Jayden Oosterwolde'nin sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra ikinci yarıda Fenerbahçe bir zorunlu değişiklik daha yapmak zorunda kaldı. Sarı-Lacivertlilerde karşılaşmanın 78. dakikasında sakatlanan Joshua King yerine Serdar Dursun oyuna dahil oldu.

İkinci penaltı geldi

Fenerbahçe, ikinci gol için baskılarını sürdürürken karşılaşmanın 84. dakikasında Enner Valencia, yerde kaldı. Maçın hakemi Mete Kalkavan, korner kararı verdi. Daha sonra gelen VAR uyarısıyla birlikte Fenerbahçe, 84. dakikada penaltı kazandı. Topun başına yine Enner Valencia geçti. Golcü oyuncu ikinci penaltıda da hata yapmadı ve ağları bularak durumu 2-1'e getirdi. 

Enner Valencia serisi sürüyor

Enner Valencia, Moussa Sow'dan bu yana üst üste 5 lig maçında gol atan ilk Fenerbahçe oyuncusu oldu. Yıldız oyuncu bu sezon Süper Lig'de attığı gol sayısını da 25'e çıkardı. Ekvadorlu oyuncu gol krallık zirvesinde fark açmaya devam ediyor.  Enner Valencia, Alex'i (28; 2010/11) geride bırakarak Fenerbahçe tarihinde bir sezonda 29 golle en fazla resmi maç golü atan yabancı oyuncu oldu. Golcü oyuncu 21 Süper Lig maçında 25 gole de ulaşarak krallık yolunda emin adımlarla yürümeye devam etti. Vallencia son 5 lig maçında da fileleri havalandırarak serisini geliştirdi.

Emre Mor fişi çekti

Fenerbahçe'yi rahatlatan gol Emre Mor'dan geldi. Oyuna sonradan giren Emre Mor, karşılaşmanın 90+1. dakikasında sahneye çıkarak takımını 3-1 öne geçirdi. Ceza alanı dışından çektiği sert şutla ağları bulan genç oyuncu, son olarak 2. haftada Kasımpaşa deplasmanında gol sevinci yaşamıştı.

Sedyeyle çıktı, sekerek bitirdi!

Fenerbahçe'yi rahatlan golü atan Emre Mor, karşılaşmanın 90+9. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Genç oyuncu oyunu sedyeyle terk etmek zorunda kaldı.Karşılaşmanın son bölümlerinde takımını yalnız bırakmak isteyemen Emre Mor, tekrardan sahaya döndü. Mor, oyunu ayağından tutararak ve sekerek bitirdi. 

Fenerbahçe çevirdi, puan farkını düşürdü

Galatasaray'ın Konyaspor deplasmanında kaybetmesinden sonra mutlak 3 puan almak için sahaya çıkan Fenerbahçe, Alanyaspor maçından 3-1 galip ayrıldı. Sarı-Lacivertliler, lider Galatasaray ile olan puan farkını da biir maç eksiği olmasına rağmen 6 puana düşürdü. 

(YAZILI ÖZET) Alanyaspor 1-3 Fenerbahçe Maç Özeti

4. dakikada sol kanattan Cavaleiro’nun ortasında, ceza sahası içerisinde topla buluşan Koulouris, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Pozisyon VAR kararının ardından gol değeri kazandı. 1-0


22. dakikada sol kanattan Rossi'nin ortasında ceza sahası içinde Valencia'nın vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Runarsson’dan geri döndü.

35. dakikada sağ kanattan İrfan Can’ın ortasında arka direkte Diego Rossi kafayla topu ağlara gönderdi. Gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

42. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Valencia’nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıktı.

54. dakikada sağ kanatta başlayan Fenerbahçe atağında Gustavo Henrique'nin pasında topla buluşan Emre Mor, ceza sahasına yaptığı sert vuruşunda, kaleci Runarsson meşin yuvarlağı kurtardı.


64. dakikada Bright Osayi-Samuel, Rassoul’ın müdahalesinin ardından yerde kaldı, hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

65. dakikada penaltıda topun başına Enner Valencia, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

82. dakikada ceza sahası içerisinde Furkan Bayır’ın müdahalesi ile Enner Valencia yerde kaldı. VAR'da pozisyonu izleyen hakem Mete Kalkavan penaltı kararı verdi.

85. dakikada penaltıda bir kez topun başına geçen Enner Valencia, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2

90+2. dakikada Emre Mor’un rakiplerini geçerek ceza yayının sol tarafından uzak köşeye vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-3

Senin için hazırladığımız haberler