Fenerbahçe 3 atlısı! Ankaragücü'nün gücü onlara yetmedi

18.01.2021 - 23:02 | Son Güncellenme: 18.01.2021 - 23:08

Ankaragücü karşısında uzun süre sonra beraber oynayan Fenerbahçe'nin 3 forveti atılan 3 gole hem imza attı, hem katkı verdi.

Fenerbahçe 3 atlısı! Ankaragücü'nün gücü onlara yetmedi

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe Süper Lig’de kendi sahasında Ankaragücü’nü 3-1 yenerken liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş ile puanları yeniden eşitledi.

Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Galatasaray ile de puan farkını 5’e çıkardı. Başkent ekibine karşı bulunan gollerde uzun süre sonra beraber sahaya çıkan Mame Thiam, Mbwana Samatta ve Enner Valencia'nın imzası vardı. İlk iki golde Valencia ve Thiam attıkları paslarla arkadaşlarının gole buluşmasında büyük rol oynadı.

Hafta içinde kupa maçında Kasımpaşa'ya gol atarak moral bulan Samatta, ligde de suskurluğunu bozdu. Sol kanatta görev yapan Tanzanyalı golcü 2 kez fileleri havalandırdığı Fatih Karagümrük maçının ardından 16 hafta sonra gol atarken 2 isabetli şut, 15 ikili mücadele kazanma, yüzde 69.7’lik pas isabeti ve 8 hava topu kazanma ile oynadı. Samatta'nın maç 0-0 berabere giderken bir kafa vuruşu da  başkent takımının oyuncuları tarafından çizgiden çıkarıldı.

Fenerbahçe’nin Senegalli oyuncu Mame Thiam da Kasımpaşa maçında attığı 2 golün ardından yeniden golle buluştu. 2 isabetli şuttan 1 gol çıkaran Thiam, 5 ikili mücadele ve 2 hava topunu kazandı. Senegalli oyuncu, maçı yüzde 74.3 pas isabeti tamamladı. Thiam, Samatta'nın attığı golde de pası veren oyuncuydu.

Sarı lacivertli takımda Enner Valencia değişilmez oyuncuların başında geliyor. Takımdan uzak kaldığı dönemde Fenerbahçe sıkıntılı süreçte geçirdi. Saha içinde Fenerbahçe’nin enerjisi olan Enner Valencia da Thiam gibi 2 isabetli şuttan 1 gol çıkardı. 8 ikili mücadele ve 1 hava topu kazanan Ekvadorlu oyuncu, yüzde 73.1 pas isabeti ile oynadı. Valencia, en son Trabzonspor karşısında gol atarken 12 hafta sonra yeniden skora katkıda bulundu. Valencia, Thiam'ın ağalara gönderdiği topta pozisyonun yaratıcısıydı. Thiam, kendi vuruşunda kaleciden dönen topu boş ağlara gönderdi. Senegalli oyuncunun ilk vuruşta golü yapamaması Valencie'ya asist yazılmasına engel oldu.

Mame Thiam, Mbwana Samatta ve Enner Valencia ileri üçlüsü Fenerbahçe’de ilk kez aynı karşılaşmada skor katkısında bulundu. Sarı lacivertliler 2021 yılında oynadığı 4 maçta 11 gol atıp 2 golü kalesinde gördü.

Senin için hazırladığımız haberler