Fenerbahçe- Alanyaspor! Onlar için bir maçtan fazlası...

06.01.2021 - 08:56 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 12:50

Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi vermeye devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Alanyaspor ile oynayacağı maçta da 3 puan hesapları yapıyor. Alanyaspor karşılaşması, Erol Bulut, Ozan Tufan, Cisse ve Salih Uçan gibi isimler için farklı bir anlam taşıyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe- Alanyaspor! Onlar için bir maçtan fazlası...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Süper Lig’de oynadığı son iki maçı kazanarak çıkışa geçen Fenerbahçe, rotayı perşembe günü oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçına çevirdi. Sarı-lacivertlilerin Akdeniz ekibi ile mücadelesi teknik direktör Erol Bulut için farklı anlam taşıyacak. Erol Bulut'un dışında bazı isimler için de maçın farklı bir hikayesi var. Detaylar haberimizde... 

Fenerbahçe yolunu açan takım

Bir sezon Aytemiz Alanyaspor’u çalıştırdıktan sonra Fenerbahçe’nin başına geçen Erol Bulut ile Akdeniz ekibinin teknik direktörü olan Çağdaş Atan halef-selef durumunda. Erol Bulut, Aytemiz Alanyaspor’un başında geçtiğimiz sezonu 6. tamamlasa da aldığı sonuçlar ve oynattığı futbol ile sezonun en çok konuşulan takımı ve teknik adamı olmuştu. 45 yaşındaki çalıştırıcının Alanyaspor’da sezon içinde gösterdiği performans ile Fenerbahçe’nin teknik direktörü olma yolu açılmıştı. Bulut, geçen yıl başarısı için mücadele ettiği takımı bu kez devirmeye çalışacak.

Geçen yılın iki maçı da olaylı geçmişti

Geçen sezon Erol Bulut’un başında olduğu Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe’nin maçları olaylı geçti. Sarı-lacivertliler deplasmanda Alanyaspor’a 3-1 yenilirken yediği iki golde taç ve aut atışları sırasında kural hatası olduğu gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuş ancak söz konusu başvuru reddedilmişti.

İstanbul’daki karşılaşma ise 1-1 sona ermişti. Bu karşılaşmada da Fenerbahçe lehine son dakikalarda verilmeyen penaltı, sarı-lacivertli camiada büyük infial yaratmıştı. Bu maçtan sonra büyük düşüş yaşayan Fenerbahçe sezonu 7. sırada tamamlamıştı.

Cisse'nin eski takımı

Sadece Erol bulut değil Papiss Cisse de şans verilmesi halinde geçen yılki takımına rakip olacak. Tecrübeli golcü, 2 sezonda Akdeniz ekibinde 65 maçta 42 gol attı, 3 asist yaptı. 35 yaşındaki Senegalli oyuncu sarı lacivertli takımda 13 maçta 3 gol, 1 asistlik katkı sağladı.

Ozan Tufan'ın yeniden doğduğu yer!

Alanya, Ozun Tufan'ın hayatında da önemli bir rol tutuyor. Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılmışken Alanyaspor'a kiralık olarak gelen Ozun Tufan burada performansını yükselterek Fenerbahçe'ye döndü. Sarı lacivertlilerde başarılı maçlar çıkaran Ozun Tufan, kaptanlığa kadar yükseldi. Korona nedeniyle karantinası bittikten 2 gün sonra Kasımpaşamaçına çıkan Ozan Tufan, bu zorlu maçta Teknik Direktör Erol Bulut'un en büyük kozlarından biri olacak.

Salih Uçan eski takımına karşı forma giyecek mi?

Sadece Fenerbahçeliler değil Alanyaspor'da forma giyen Salih Uçan da eski takımına karşı ter dökecek. Sezon sonu sözleşmesi Akdeniz ekibi ile sona erecek oyuncunun adı transferde Galatasaray ile anılıyor. Teknik Direktör Çağdaş Atan geçen hafta yaptığı açıklamada, imza teklifini kabul etmeyen Salih Uçan yerine gelecek yıl kadroda olması kesin oyunculara şans vereceğini söylemişti. Bu yüzden Salih Uçan'ın bu maçta ilk 11'de forma giymesi beklenmiyor.

Fenerbahçe, Alanyaspor'a 3 maçtır diş geçiremiyor

Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor 9. kez karşı karşıya gelecek. Son 3 maçta Fenerbahçe Alanyaspor'a 2 kez yenildi, bir kez berabere kaldı. İki takım arasındaki sonuçlar şöyle:

16.10.2016 Fenerbahçe 1-1 Aytemiz Alanyaspor
10.03.2017 Aytemiz Alanyaspor 2-3 Fenerbahçe
17.09.2017 Aytemiz Alanyaspor 1-4 Fenerbahçe
17.02.2018 Fenerbahçe 3-0 Aytemiz Alanyaspor
11.11.2018 Fenerbahçe 2-0 Aytemiz Alanyaspor
21.04.2019 Aytemiz Alanyaspor 1-0 Fenerbahçe
16.09.2019 Aytemiz Alanyaspor 3-1 Fenerbahçe
08.02.2020 Fenerbahçe 1-1 Aytemiz Alanyaspor

Senin için hazırladığımız haberler