Fenerbahçe Barcelona'dan Ayrılan Sertaç Şanlı'nın Transferini Bu Hafta Açıklayacak

09.07.2023 - 15:43 | Son Güncellenme: 09.07.2023 - 16:55

Fenerbahçe Beko, Barcelona'dan ayrılan 31 yaşındaki milli pivot Sertaç Şanlı ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Sarı-Lacivertliler transferi hafta içi duyuracak.

Fenerbahçe Barcelona'dan Ayrılan Sertaç Şanlı'nın Transferini Bu Hafta Açıklayacak

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko sezon bitiminden itibaren transferde sessizliğini bozmadı. Sarı-Lacivertliler bu noktada taraftarı heyecanlandıracak bir ismin transferini hafta içi açıklayabilir.

Eski Efes'li gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek

Eurohoops'tan Buğra Uzar'ın haberine göre son iki sezonu Barcelona'da geçiren 31 yaşındaki milli pivot Sertaç Şanlı önümüzdeki 2 sezon için Fenerbahçe Beko ile anlaşma sağladı. Transferin kısa zaman içerisinde açıklanması bekleniyor.

Barcelona'nın istediği fedakarlığı yapmadı

40 milyon Euro'nun üzerinde olan bütçesini bu sezon itibariyle 30 milyon bandına indirecek olan Barcelona, 2.13'lük Sertaç Şanlı ile yola devam etmek için istekliydi fakat oyuncu maaşında indirime gitmesi yönündeki talebe sıcak bakmadı ve yollar ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Ataman, Fener'in elinden kaptı
Habere Git

Elit koçların gözdesi ismi oldu

Fenerbahçe ile anlaşma sağlamadan önce Sertaç Şanlı'nın ismi Anadolu Efes'ten eski koçu Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos BC ve eski Real Madrid koçu Pablo Laso'nun çalıştırdığı Bayern Münih ile anılıyordu.

EuroLeague'de şampiyonluk nedir biliyor

2018-2021 arası Anadolu Efes forması giyen Sertaç Şanlı 2020-2021 sezonunda temsilcimiz ile Avrupa basketbolunun bir numaralı kupasında zafere uzandı. Ertesi sezon Barcelona'ya transfer olan Şanlı sonrasında iki kez Final Four'da boy gösterdi ama şamoiyonluğa uzanamadı.

EuroLeague'de geçen sezon 36 maça çıktı

Sertaç Şanlı, Katalan ekibinin formasını geçtiğimiz sezon EuroLeague'de toplam 36 kez terletirken; 6.2 sayı, 3.14 ribaunt ortalamarı ile oynadı. Deneyimli pivot Barcelona ile EuroLeague'de sezonu 4. sırada tamamladı.

İlgini Çekebilir
Geçmişe sünger çekildi, Kartal baskette yüksekten uçacak!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler