Fenerbahçe, Başakşehir’e gol yağdırdı! 16'lık Arda Güler yıldızlaştı

04.07.2021 - 20:44 | Son Güncellenme: 05.07.2021 - 00:52

Fenerbahçe U19 takımı, Gelişim Süper Ligi Play-Off çeyrek finalinde Başakşehir'i 6-0 yenerek yarı finale yükseldi. Arda Güler 2 gol, 1 asistle öne çıktı.

Fenerbahçe, Başakşehir’e gol yağdırdı! 16'lık Arda Güler yıldızlaştı

AJANSSPOR-HABER

2020-2021 sezonu U19 Elit Gelişim Süper Ligi Play-Off çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe, Başakşehir’i 6-0 yendi. Antalya’da oynanan maçta sarı-lacivertlilerin gollerini 1. ve 38. dakikalarda Fatih Yiğit, 16. dakikada Bora Aydınlık, 45. dakikada Kaan Öztürk ve 81 ile 90. dakikada (penaltıdan) Arda Güler attı.

Fenerbahçe ilk yarıda işi bitirdi

İlk yarıda attığı gollerle sonuca giden ve ikinci devre rahat bir futbol sergileyen Fenerbahçe böylece yarı finale yükseldi. Başakşehir ise play-off’lara veda etti. 

Karşılaşmada takımlar şu 11’ler ile mücadele etti:  

 

Başakşehir: Berkin, Muhammed Emin, Bedirhan, Muhammet Can, Barkın, Fırat, Emir, Metin Emre, Güney, Serhan, Batuhan 

Fenerbahçe: Osman, Uğur Kaan, Yiğit, Kemal, Ruhan Arda, Fatih Mert, Arda, Fatih Yiğit, Kaan, Ali Arda, Bora

Arda Güler 2 golle Fenerbahçelileri mest etti

Fenerbahçe’de henüz 16 yaşında olan ve zaman zaman A Takım kadrosuna da alınan Arda Güler ilk 11’de forma giyerken, attığı iki golle göz doldurdu. Genç futbolcu önce 81. dakikada klas bir gole imza atarken, 90. dakikada da kendi yaptırdığı penaltıyı gole çevirdi. 16 yaşındaki 10 numara 1 golün de asistini yaptı. Geçen sezon Emre Belözoğlu'nun en çok değer verdiği genç isim olarak öne çıkan Arda'nın yeni sezonda da A Takım kadrosunda yer bulması bekleniyor. 

GS TV'de övülen Fenerbahçeli Arda Güler

Türk futbolunun gelecekteki en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Arda Güler, GS TV'de bile övgü alarak adından söz ettirmişti. Bu sezon 2-2 biten Fenerbahçe-Galatasaray maçında nefis bir gol atan sarı-lacievertli futbolcu için GS TV spikeri Serbay Şenkal şu yorumu yapmıştı:   

'Türk futbolu bir yıldız kazanacak'

“Fenerbahçe'de 16 yaşında, 2005 doğumlu çok önemli bir futbolcu var. Zaten muazzam bir gole imza attı. Müsabakayı takip ettim. Kendi takımını yönlendirme kabiliyeti, liderlik vasfı çok önemli meziyetlere sahip bir futbolcu. Türk futbolu Arda Güler adından bir futbolcu kazanacak. Fenerbahçe’yi de bu bağlamda tebrik etmemiz gerekiyor. Centilmenlik göstermemiz gerekiyor, bunlar bizim evlatlarımız. Galatasaray’a gol attığında ben mutluluk duydum.”

Senin için hazırladığımız haberler