Fenerbahçe - Beşiktaş maçına dair gerçekler ortaya çıkıyor!

27.04.2018 - 06:01 | Son Güncellenme: 27.04.2018 - 06:01

Fenerbahçe - Beşiktaş maçına dair gerçekler ortaya çıkıyor!

Fenerbahçe - Beşiktaş maçına dair gerçekler ortaya çıkıyor!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin 'kaldığı yerden devam' kararının gerekçeleri de tek tek ortaya çıkmaya başladı... TFF'nin verdiği kararda maçın gözlemcisi Ahmet İbanoğlu ile TFF temsilcileri Vahap Şimşek, Alaattin Özcan ve Celalettin Yavuz'un raporları daha etkili oldu. İşte TFF'nin aldığı tarihi kararının deşifre olan bazı gerekçeleri:
TEMSİLCİ GÖRMEMİŞ Hakem Mete Kalkavan maçı tatil etmeden soyunma odasına gitti. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve siyah-beyazlı futbolcular hakemden önce sahaya terk edip içeri girdi.
Hakem madem maçı tatil etme kararı aldı, bunu Fenerbahçeli oyuncularla da paylaşması ve onları da soyunma odasına göndermesi gerekirdi.
Kalkavan, Şenol Güneş'in tünel içinde kendisinden geçmesi ile tatil kararı aldı. Tünel içinde yaşanan bir olayda, karar verme yetkisi hakemde değil TFF temsilcisindedir.
Ne hakem ne de temsilci, Şenol Güneş'in kafasının yarıldığını görmedi. Beşiktaşlı yetkililer Şenol Güneş'in ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyleyince, Kalkavan tatil kararı aldı.
Temsilci Vahap Şimşek, raporuna Şenol Güneş'in atılan cisimlerle kafasının yarıldığını yazmadı.
KALKAVAN'A YAPTIRIM Mete Kalkavan, raporuna "Şenol Güneş'i yüzüstü görünce maçı tatil etme kararı aldım. Bu şartlar altında maçı daha fazla oynatamazdım. Soyunma odasına gittim ve durumu federasyon temsilcilerine bildirdim" diye yazmıştı. Tünelde yaşanan bir olaydan dolayı tatil yetkisi olmadığı belirtilen Kalkavan'ın süreci iyi yönetemediği belirtildi. Kalkavan, ceza olarak uzun süre dinlendirilebilir, daha ağır bir yaptırıma da maruz kalabilir.
İŞTE GÖZLEMCİ RAPORU! "HAKEM ZAFİYET GÖSTERDİ" OLAYLI derbinin gözlemcisi Ahmet İbanoğlu, olaylı derbinin tatil edilmesi nedenini raporuna, "Önce konuk ekibin teknik direktörü, sonra konuk takımın oyuncularının soyunma odasına gitmesi... Ardından hakemin konuk takımın teknik direktörünün hastaneye kaldırılması üzerine aldığı erteleme kararı..." şeklinde yazmıştı.

İbanoğlu'nun ek raporuna ise, "Korner atışları sırasında sahaya yabancı cisimlerin atıldığı anlarda orta hakem iki takımın kaptanlarını yanına davet etti. Uyarılar yaptı. Anons yaptırmadı. Zafiyet gösterdi" notunu düştüğü ortaya çıktı.(Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler