Fenerbahçe, Emre Mor'un Yetiştiği Nordsjaelland ile Rakip Oldu

01.09.2023 - 23:10 | Son Güncellenme: 01.09.2023 - 23:36

Fenerbahçe, Danimarka doğumlu Türk futbolcusu Emre Mor’un yetiştiği kulüp olan Nordsjaelland ile UEFA Konferans Ligi gruplarında eşleşti. İşte detayşar

Fenerbahçe, Emre Mor'un Yetiştiği Nordsjaelland ile Rakip Oldu

AJANSSPOR - HABER

Bu yıl ülkemizi UEFA Konferans Ligi gruplarında temsil edecek olan Fenerbahçe'nin grubu ve rakipleri belli oldu. Zimbru, Maribor ve Twente gibi ekipleri geçerek adını gruplar yazdıran Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu'nda yer alacak. 

Sarı lacivertlilerin grubunda Emre Mor’un yetiştiği kulüp olan Nordsjaelland takımı da yer aldı.

Nordsjaelland, ilk kez Fenerbahçe ile karşılaşacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi H grubunda yer alacak olan Fenerbahçe, Ludogorets, Spartak Trnava ve Nordsjaelland ile mücadele edecek. Sarı-lacivertlilerin grubunda en dikkat çeken rakiplerden biri Nordsjaelland oldu.

Son olarak Avrupa arenasında 2018/2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde mücadele eden Nordsjaelland, 3. eleme turunda karşılaştığı Sırbistan ekibi Partizan’a iki maçta da mağlup olarak turnuvaya veda etmişti. Danimarka ekibi, ilk kez Fenerbahçe ile Avrupa sınavına çıkacak.

Emre Mor, Nordsjaelland'da parladı

Emre Mor’un Nordsjaelland formasıyla Viborg maçında attığı gol, Norveç kulübünün tarihine geçti. Kulüp tarihinin gol atan en genç (18) futbolcusu olan Mor, o dönem kısa sürede Avrupa kulüplerinin de radarına girdi. Bu takip süreci, 2016 yılında Emre Mor’u Borissia Dortmund’a götürdü.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin rakiplerini tanıyalım! İlk kez karşılaşacaklar
Habere Git

Fatih Terim, Emre Mor'u milli takıma çağırdı

Emre Mor, Danimarka’dan yetişmesine rağmen Türkiye A Milli Takımı’ndan gelen daveti kabul etti. Genç yaş kategorilerinde Danimarka Milli Takım formasını giyen Emre, Fatih Terim’in 2016 senesindeki davetine olumlu yanıt verdi. 

İlk maçı 2016 mayısında Karadağ’a karşı olan Emre Mor, bu maçtan 40 gün sonra Nordsjaelland’tan 9 milyon Euro karşılığında Borissia Dortmund’un yolunu tuttu.

Borissia Dortmund'da sorun yaşadı

Emre Mor, Borissia Dortmund formasıyla bir iç saha maçında kendisine yapılan bir faul sonucu kendini kaybederek rakibine vurdu. Kırmızı kart gördükten sonra sahayı terk eden genç futbolcu, mental olarak Dortmund’da oynamaya hazır olmadığı eleştirilerine maruz kaldı.
Emre Mor, o yaz Borissia Dortmund’tan ayrılarak Celta Vigo’nun yolunu tuttu.

Mor, Galatasaray kiraladı

Emre Mor, 2017 yazında Celta Vigo’ya 13 milyon Euro karşılığında satıldı. Borissia Dortmund, Emre Mor’un satışından 4 milyon Euro kâr etti. 

2019 senesinde Galatasaray, Emre Mor’u Celta Vigo’dan kiraladı. Galatasaray’da da toplam 640 dakika (7 maç) süre alabilen Emre Mor, ocak ayında Celta Vigo’ya tekrar geri döndü.

Emre Mor'a Volkan Demirel değdi!

2021 sezonunda ise Karagümrük’e kiralanan Emre Mor, teknik direktörü Volkan Demirel ile adeta yeniden doğdu. Karagümrük ile 29 maça çıkan Emre, takımına 6 gol 4 asistlik bir katkıda bulundu.

Emre Mor'un son durağı Fenebahçe

Karagümrük, sene sonunda bedelsiz olarak Emre Mor’u kadrosuna kattı. Karagümrük kulübü, 1 gün sonra ise 2 milyon Euro bedelle futbolcuyu Fenerbahçe’ye sattı.

İşte Fenerbahçe'nin rakibi

UEFA KONFERANS LİGİ H GRUBU
Bulgaristan ekibi Ludogorets
Slovakya ekibi Spartak Trnava
Danimarka ekibi Nordsjaelland
Türkiye ekibi Fenerbahçe

UEFA Avrupa Konferans Ligi maçları ne zaman?

UEFA Konferans Ligi gruplarında karşılaşmalar 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek.

Konferans Ligi final müsabakası ise 29 Mayıs 2024'te Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Ayasofya Stadı'nda yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler