Fenerbahçe - Galatasaray derbisinden herkes kaçarken o talip oldu!

02.01.2023 - 10:28 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 10:37

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçta kimin düdük çalacağı tartışılırken FIFA kokartlı hakem Melis Özçiğdem, derbiyi yönetmek istediğini söyledi.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinden herkes kaçarken o talip oldu!

AJANSSPOR HABER

2-1 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle biten Sivasspor - Galatasaray maçında ev sahibi takımın nizami golünün iptal edilmesiyle başlayan hakem tartışmaları sürüyor. 8 Ocak'ta Kadıköy'de yapılacak Fenerbahçe- Galatasaray derbisini kimin yöneteciği merak ediliyor. 

Fırat Aydınus: Hakemler derbiyi yönetmek istemiyor

Bir çok derbi yöneten ve geçen sezonun sonunda emekli olan Fırat Aydınus, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yabancı bir hakemin yönetmesi gerektiğini söyledi.  Aydınus'un verdiği bilgiye göre birçok hakem Fenerbahçe -Galatasaray maçını yönetmek istemiyor. Ajansspor yazarı Hüseyin Özkök de Türk kökenli Alman hakem Deniz Aytekin ismini önerdi. 

Melis Özçiğdem'den talep 

Bir çok hakem kendisine Fenerbahçe-Galatasaray maçında görev almamak için dua ederken FIFA kokartlı Melis Özçiğdem, derbiyi yönetmek istediğini söyledi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe - Galatasaray derbisini kim yönetsin? Bu öneri çok konuşulur
Habere Git

Hayali: Olimpiyat ve derbi!

Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan Özçiğdem, "Hangi maçı yönetmek isterdiniz" sorusuna "Belli bir takım ve oyuncu kriterim yok. İmkân olsa El Clasico olabilir. Hakem olarak olmasa da VAR hakemi olarak bir olimpiyatta yer almak, büyük turnuvada bulunmak hedefim. Fenerbahçe- Galatasaray derbisi de çok büyük, onu da yönetmek isterdim" yanıtını verdi.

"4. hakemlik bizi mutlu etmiyor"

Bir hakemin sahada olmak istediğini belirten Melis Özçiğdem, "Sadece 4. hakemlik bizi mutlu etmiyor. Süper Lig'de 4. hakem olarak çıktığımız maçta çok güzel tepkiler aldık" dedi. 

"Dimdik durarak görev alıyoruz"

Özçiğdem şöyle konuştu: "Maçlarına daha önce kadın hakem çıkmamış takımlar ve yöneticilerin güvensizlik suratlarından belli oluyor. Ama maç başlayınca ilk 10 dakikada verdiğimiz kararların tutarlılıklarını gördükten sonra fikirleri değişiyor. İlk dakikalarda bizi denemeler de oluyor. Yanıltmaya yönelik kendini yere atma, kadın olduğumuz için baskılamaya çalışmalar. Erkek egemenliği olan bir sporda biz burada dimdik durarak görev alıyoruz."

İlgini Çekebilir
Uğur Dündar'dan hakem Erkan Özdamar için olay yorum
Habere Git

"En çirkin görüntü hakeme hücum"

Melis Özçiğdem,  en rahatsız olduğu görüntünün Türkiye'de hakeme hücum eden oyuncular olduğunu söyledi. FIFA kokartlı hakem, "Türkiye'de hakem karar verdiğinde üstüne gelip, hücum etme olayı var. En kötü ve çirkin görüntü bu bence. Bizim toplumumuzda da kadının bulunduğu ortamda küfürle ilgili birbirini dürtüp oto kontrol sağlamaya çalışılır. Bu bazen sahada da denk geliyor. Aleyhine karar verildiği zaman agresif davranışlar sergileyen oyuncular oluyor. Ama etrafındaki futbolcular onun kontrolünü sağlıyor" dedi.

Melis Özçiğdem kimdir?

26 Ekim 1982'de İzmir'de doğan Melis Özçiğdem, eski profesyonel futbolcu.   Aktif futbolculuk hayatını tamamladıktan sonra hakem oldu. İzmir'de öğretmenlik yapan Özçiğdem, UEFA ve FIFA tarafından birçok maçta görevlendirildi.

Senin için hazırladığımız haberler