Fenerbahçe, Michy Batshuayi Transferini KAP'a Bildirdi

02.09.2022 - 13:17 | Son Güncellenme: 02.09.2022 - 18:16

Fenerbahçe geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık oynayan Michy Batshuayi'yi transfer etti. Sarı-Lacivertliler Chelsea ile anlaşma sağlandığını KAP'a bildirdi.

Fenerbahçe, Michy Batshuayi Transferini KAP'a Bildirdi

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Fenerbahçe, takviye çalışmalarına devam ediyor. Golcü arayışında olan Sarı-Lacivertli kulüp, sona ulaştı. Ali Koç yönetimi, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Michy Batshuayi transferini bitirdi.

Batshuayi'nin kulübüyle görüşmelerin başladığı KAP'a bildirildi

Fenerbahçe, Michy Batshuayi transferi için Chelsea ile görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Açıklamada, "Profesyonel futbolcu Michy Batshuayi-Atunga'nın transferi konusunda Futbolcu ve Kulübü Chelsea FC ile görüşmelere başlanmıştır." denildi. KAP bildiriminde transferin "satın alma" şeklinde olduğu da kaydedildi.

Fenerbahçe duyurdu

Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda ise "Kulübümüz, Michy Batshuayi’nin takımımıza transferi için Kulübü ile anlaşma sağlamıştır. Futbolcu, görüşmeleri yapmak, sağlık kontrolünden geçmek ve süreci ilerletmek üzere İstanbul’a gelmektedir." ifadeleri yer aldı.

Beşiktaş'ta hem beğeni hem eleştiri topladı

2016 yılında Marsilya'dan 39 milyon Euro'ya Chelsea'ye imza atan Michy Batshuayi, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'a kiralık olarak gelmişti. Siyah-Beyazlı forma ile istekli oyunu ve devamlı gol pozisyonlarının içinde olması beğeni toplarken, girdiği pozisyonları değerlendirememesi eleştiri konusu oldu.

Beşiktaş'la toplam 42 karşılaşmada görev alan Michy Batshuayi, 14 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 28 yaşındaki santrfor ayrıca 5 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Batshuayi İstanbul'da

Fenerbahçe'nin yeni transferi Michy Batshuayi, İstanbul'a geldi. Belçikalı golcü sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak.

Rıdvan Dilmen'in istediği transfer

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından olan ve bugünün dü ünlü TV yorumcusu Rıdvan Dilmen, geçen sezon ortasından itibaren Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ta devam etmemesi halinde Michy Bathsuay'yi transfer etmesi gerektiğini söylemişti. Dilmen, o dönem TRTSpor'daki yorumlarında Belçikalı golcünün oyun stilinin Fenerbahçe'ye daha uygun olduğunu ve başarılı olabileceğini savunmuştu. Dilmen'in bu tezi 4 haftası geride kalan sezonda somut olarak test edilebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler