'Fenerbahçe ile ilgili söylediklerim yanlış anlaşıldı'

31.03.2020 - 19:26 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 19:40

Son dakika spor haberleri... Denizlispor'un genç futbolcusu Recep Niyaz, Ajansspor'a konuştu. Fenerbahçe, koronavirüs ve Süper Lig hakkında konuşan Niyaz neler söyledi? İşte açıklamaları...

'Fenerbahçe ile ilgili söylediklerim yanlış anlaşıldı'

Süper Lig ekibi Yukatel Denizlispor'un orta saha oyuncusu Recep Niyaz, Ajansspor’un sorularını yanıtladı. Fenerbahçe maçından sonra yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirten 24 yaşındaki futbolcu, koronavirüsün futbola olan etkilerini de değerlendirdi. İşte detaylar...

DENİZ ŞEN

 

Denizlispor’un başarılı futbolcusu Recep Niyaz, Ajansspor’a açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs sürecinin futbola etkilerini değerlendiren Niyaz, ''Bu süreç hiçbirimizin alışık olmadığı bir süreç. Büyüklerimiz belki başka bir şey yaşamışlardır ama biz hiçbir zaman evlerimize kapanmamıştık. Bu zor bir süreç ama yapabileceğimiz bir şey yok. Bu süreci aşabilmek için kendi sorumluluklarımızı bilmeliyiz ve evlerimizden çıkmamalıyız. Ne kadar çok sorumluluk alırsak o kadar çabuk bu süreci aşarız diye düşünüyorum'' dedi.

''Bilindik kişilerin bu virüse yakalanması daha çok ses getiriyor''

Futbol camiasının da koronavirüsten dolayı etkilendiğini belirten Niyaz, ''Futbol camiasında, bilindik kişilerin de bu virüse yakalanması daha çok ses getiriyor. Hepimiz insanız ve yakalanma ihtimalimiz çok yüksek. Başta Fatih Hoca, Abdurrahim Albayrak ve spor camiasında yakalananlar başta olmak üzere Allah hastalara acil şifa versin. Zor bir süreç ama ben aşacağımıza inanıyorum inşallah'' şeklinde konuştu.

'Futbol her zaman oynanabilir ama...'

Recep Niyaz, liglerin ertelenmesiyle ilgili soruya ise, ''Futbolu yöneten kişiler en doğru kararları alırlar. Liglerimizin ertelenmesi bence de doğru karardı. Sağlık açısından düşünüyorum, futbol her zaman oynanabilir ama sağlık geri gelmiyor. Son maçta bir sakatlığım olmuştu, maç kaçırmayacak olmam en azından kötünün iyisi. Tabii ki bu sürecin bitmesi en önemlisi'' şeklinde yanıt verdi.

Sakatlığında son durum...

Sakatlığıyla ilgili bilgi veren 24 yaşındaki futbolcu, ''Sakatlığım çok şükür iyi durumda. İlk 1 hafta yürümekte bile zorlanıyordum. 17. günüme giriyorum. Tesislerde tedavim devam ediyordu ama oradaki çalışanlara da tabii ki tölerans tanındı bu süreçte. Tedavi için gerekenleri tesisten aldım. Eşim de fizyoterapist olduğu için desteğini alıyorum. Elimden geldiği kadar çalışıyorum. Takım toplantıdığı zaman, çok daha yakın bir zamanda takımla beraber olmak için çalışmalar yapıyorum. Biz profesyonel futbolcuyuz, her şartta boş durmadan üst seviyede olmasa bile gerekli şeyleri yapmamız gerekiyor. Herkes kendine göre, neyini eksik görüyorsa ve imkanlar neye elveriyorsa çalışmalarını sürdürüyor. Ben arka adelemi kuvvetlendirmek için lastik ile çalışmalar ve denge çalışmaları yapıyorum. Sakatlığın etkilerini en aza indirmeye çalışıyorum.'' dedi.

Evde zamanını nasıl geçiriyor? 'Boyama kitabı bile aldım'

Recep Niyaz, koronavirüs nedeniyle insanların evde kalması gerektiğini belirtirken, bu süreci nasıl değerlendirdiğini anlattı:

''Evcil bir adam olduğum için bu süreçte çok fazla sıkıntı yaşamadan geçirenlerdenim. Evde kalmak benim için hiç sıkıntı olmadı. Evde de olsak zaman dolu dolu geçiyor. Antrenmanlarımı yapıyorum, tedavimi oluyorum, oyun oynuyorum. Eşimle beraber yeni etkinlikler yapıyoruz. Boyama kitabı bile aldım, onu yaptığımız da oluyor. Artık hayatımızı eve sığdırmamız gerektiği için bir şekilde zaman geçirmek zorundayız. İnsan tabii ki futbolu özlüyor. Eski özetler, Avrupa maçlarının tekrarına bakıyorum. Bir anda görünce insan mutluluk yaşamıyor değil. Buruk bir sevinç oluyor.''

'Hocanın takdiri ya da düşüncesi farklı olabiliyor'

Bu sezon Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Yukatel Denizlispor ile 21 maça çıkıp 4 gol, 1 asistle oynayan Recep Niyaz, takım ve bireysel performansıyla ilgili olarak ''Lige bireysel ve takım olarak iyi başlamıştım. 10 sene sonra takımımız hak ettiği yere geldi diye düşünüyorum. Alttan çıkan takımların ilk senesi her zaman çok daha önemli. Asansör takım olmak gerçekten çok kötü bir şey. Süper Lig futbol ve ekonomik olarak 1. Lig’den çok daha üstün. Ben iyi başladığımıza inanıyorum. 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik, bir anda ilk 5’İn içinde olduk. Her zaman ayaklarımız yere sağlam basmalı tabii. İlk hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olmak. Ben bu dönemi iyi geçirdiğime inanıyorum.  Bireysel olarak ilk 4 maça iyi başladım. 4. maçtan sonra benimle ilgili bir sıkıntı oldu sebepli veya sebepsiz. Hocanın takdiri ya da düşüncesi farklı olabiliyor. Ben 1 dakika bile olsa takıma katkı vermeye çalıştım. Bülent Hoca’nın gelişiyle son 3 maçta daha çok şans buldum. Böyle bir süreçte bu takım içerisinde olmak benim için çok anlam ifade ediyor. Kendimi doğru hazırladığımı görebiliyorum. Hocam da sağ olsun bunu gördü ve bana şans verdi. Ben de yüzünü kara çıkarmadım. İnşallah virüsü atlattıktan sonra geriye kalan süreçte çıkışımıza devam ederiz. Kötü oynadığım maç elbette oluyor ama kötü mücadele etmedim. Elimden geldiği kadar takımın menfaatine işler yapmaya çalışıyorum'' dedi.

Recep Niyaz, Süper Lig'de Denizlispor ve Fenerbahçe'nin 2-2 sonra eren maçının ardından yaptığı 'Çocukluğum Denizlispor altyapısında geçti. Altyapımın %75'i Denizlispor, %25'i Fenerbahçe'dir' sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti ve konuyla ilgili olarak şu açıklama bulundu:

''Kesinlikle yanlış anlaşılma oldu. Fenerbahçe’de bulunduğum süreç ya da sonrasında hiçbir zaman kötü düşüncem olmadı. Fenerbahçe gibi bir camiayı karşıya alma düşüncem söz konusu bile değil. Orada sadece altyapıda geçirdiğim süreçten bahsettim. Orada doğru olanı söylemek istedim. Fenerbahçe A Takımı’nda Denizlispor’dan çok daha fazla zaman geçirdim. Böyle de söyleyebiliriz. Fenerbahçe dahil tüm takımlara sonuna kadar saygı duyuyor ve orada geçirdiğim dönem için kendimle gurur diyorum. Genç bir yaşta çok büyük bir camiada çok büyük isimlerle oynadım. Benim için ayrı bir yere sahip. Yanlış anlaşılan bir durum oldu.''

AJANSSPOR - ÖZEL

Senin için hazırladığımız haberler