Fenerbahçe, İsak Vural'ı Resmen açıkladı | Transfer Haberleri

28.02.2022 - 17:25 | Son Güncellenme: 28.02.2022 - 17:35

Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri... Fenerbahçe, Benfica'nın altyapısında forma giyen 15 yaşındaki İshak Vural'ı kadrosuna kattığını açıkladı. İşte detaylar.

Fenerbahçe, İsak Vural'ı Resmen açıkladı | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica'da forma giyen 15 yaşındaki altyapı oyuncusu İsak Vural'ı transfer ettiğini resmen duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "İsak Vural Fenerbahçe’mizde. Ailemize hoş geldin İsak!" ifadelerine yer verildi. 

Babası Türk, annesi Norveçli

Bilindiği üzere, genç oyuncu İspanyol ekibi Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Benfica ile anlaşmıştı. İsak Vural'ın babası Türk, annesi ise Norveçli.

Barcelona'dan ayrılmak zorunda kaldı

İsak Vural 12 yaşındayken, Barcelona tarafından altyapıya alındı; ancak UEFA yabancı ülkelerden gelen küçük yaştaki çocukları ailelerinin İspanya'da ikâmetini sağlamadan transfer ettiği için Katalan kulübüne soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Barcelona, transfer yasağı cezası aldı.

"Büyük yetenek"

Oyuncu ve oyuncunun ailesini çok iyi tanıyan teknik direktör Koray Palaz, daha önce Radyospor'dan Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada şunları söylemişti:


"İsak büyük bir yetenek. Bence gelecekte bir futbol yıldızı olacak. Bizim federasyonumuz bu oyuncuya kayıtsız kalmamalı, hemen Milli takımlara çağırmalı. Şu anda İsak'ın İsveç, Portekiz, Norveç ve Türk Milli Takımları'nda oynama şansı var. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. Onu, Türk Milli Takımları'na kazandırmalıyız."

İsak Vural'ın babası Cüneyt Vural'ın 8 Ocak 2017 tarihinde yaptığı paylaşım.

Senin için hazırladığımız haberler