Fenerbahçe İstanbul’da final şansını kaybetti

16.04.2021 - 17:56 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 19:04

Basketbol: Fenerbahçe Öznur, Kadınlar Euroleague Final-Four’da Ekaterinburg'la karşı karşıya geldi. İşte Fenerbahçe Ekaterinburg maç özeti ve maç sonucu…

Fenerbahçe İstanbul’da final şansını kaybetti

AJANSSPOR - HABER

İstanbul’da 3. Kez düzenlenen FIBA Kadınlar Final Four heyecanı başladı. Ülkemizi temsil eden ve bu kupada 3 kez final oynayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Volkswagen Arena’da tarihinde 5 şampiyonluğu olan Rusya’nın Ekaterinburg takımı ile yarı final maçında karşılaştı.

 

Konuk takım, temsilcimizi 84-88 mağlup ederek finale yükseldi. 

Güçlü rakibi karşısında savunmasını sertleştirmekte zorlanan sarı lacivertliler ilk çeyreği 22-21 devreyi de 55- 48 geride kapattı. Fenerbahçe Öznur Kablo’da ilk yarıda en skorer oyuncu 18 sayı ile Alina Lagupova oldu.  

 

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında Rus ekibi karşısına 11 sayı geriye düşen Fenerbahçe farkı az da olsa eriterek son çeyreğe 68-61’lik dezavantaj ile girdi. Büyük heyecana sahne olan final periyodunda savunmasını iyice sertleştiren sarı lacivertliler bitime 3 dakika 40 saniye kala skoru 79-79’a getirdi. Öne geçme fırsatını değerlendiremeyen ve basit hatalar yapan temsilcimiz Ekaterinburg’a 88-84 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti.

Maçın en skoreri Lagupova

Sarı lacivertli takımda Alina Lagupova 26 sayı atarak takımdaki en skorer oyuncu olurken Sabally 20, Mcbride ise 12 sayılık katkı sağladı.

Başkan Ali Koç takımı yalnız bırakmadı

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs olduğu açıklanan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç negatif sonuç alması ve karantina süresinin tamamlanması ile takımını bu maçta yalnız bırakmadı. Koç, karşılaşmayı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.

Fenerbahçe, üçüncülük maçına çıkacak

Final Four’un diğer yarı finalinde İspanyol Perfumerias Avendia ile Macaristan’ın Sopron Basket takımı saat 21.00’de mücadele edecek. Maçı kazanan takım Pazar günü Ekaterinburg ile kupayı kazanmak için karşı karşıya gelecek. Kaybeden ekip ise Fenerbahçe Öznur Kablo ile üçüncülük maçına çıkacak.
 

Karşılaşmadan detaylar:

Salon: Volkswagen Arena

Hakemler: Carsten Straube (Almanya), Beniamino Manuel Attard (İtalya), Gatis Salins (Letonya)

Fenerbahçe Öznur Kablo: Thomas 7, Sabally 20, Iagupova 26, McBride 12, Vaughn 10, Zandalasini 9, Olcay Çakır Turgut, Tuğçe Canıtez, Nicholls, Stokes,

UMMC Ekaterinburg: Vandersloot 2, Meesseman 3, Stewart 17, Quigley 27, Griner 16, Torrens 10, Beglova, Jones 6, Vadeeva 7

1. Periyot: 21-22

Devre: 48-55

3. Periyot: 61-68

Senin için hazırladığımız haberler