Fenerbahçe'nin İstediği Merih Demiral Inter Yolunda | Transfer Haberleri

02.07.2023 - 14:01 | Son Güncellenme: 02.07.2023 - 14:08

Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği iddia edilen Merih Demiral'a Serie A'dan Inter talip. Atalanta 40 milyon isterken Inter 25 milyon Euro öneriyor. İşte detaylar.

Fenerbahçe'nin İstediği Merih Demiral Inter Yolunda | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe altyapısından yetişen ama A takım forması giymeden Avrupa'ya giden Merih Demiral'ın dönmesi için Ali Koç'un girişimlerde bulunduğu haberleri çıkıyor. Ancak milli stoperin Türkiye'ye bu aşamada dönmesi olanaksız görünüyor. Çünkü, oyuncuya yüksek bonservis bedeliyle talip olan başka kulüpler var.

Atalanta 40 milyon Euro istiyor ama

Atalanta'da forma giyen Merih Demiral'ın en büyük ve ciddi talibi yine Serie A'nın devlerinden olan Inter... İstanbul'da oynanan son UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'ye kaybeden Inter, ay yıldızlı oyuncu için Atalanta'ya 25 milyon Euro bonservis ödemeyi teklif etti.

Merih'in Gasperini ile arası limoni

Fakat, Atalanta, bu tutarı düşük buldu. Kulübün 25 yaşındaki Merih Demiral için istediği bonservis tutarı 40 milyon Euro. İtalyan medyasında daha önce çıkan haberlerde Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini ile ilişkisi zayıf olan Demiral'ın da Inter'e gitmek için prensipte anlaştı. 

İlgini Çekebilir
Kartal ve Koç'tan Merih Demiral'a telefon! "Yaşananları unutalım..."
Habere Git

Skriniar ve D'Ambrosio'nun alternatifi

Inter, takımdan ayrılan iki stoperi; Milan Skriniar ve Danilo D'Ambrosio'nun yaratacağı boşluğu Merih Demiral ile doldurmak istiyor. Inter, önceki transfer dönemlerinde de Merih Demiral'a ilgi göstermişti. 

Juventus'ta hedefine ulaşamadı

Merih Demiral, İtalya'da ilk olarak Sassuolo'da forma giydi. 2019 yılındaysa büyük bir transfer yaparak İtalya'nın en çok şampiyon olan ekibi Juventus'a imza attı. Ancak siyah beyazlılarda istediği noktaya gelemeyen Merih, kulüp tarafından iki sezon Atalanta'ya kiralandıktan sonra bonservisiyle de satıldı.

21 milyon Euro'ya Atalanta'ya satıldı

Juventus, Merih Demiral'ı geçen sezon başında 21 milyon Euro bonservis karşılığında Atalanta'ya verdi. Milli stoperimiz, Atalanta'da 28 lig maçında toplam 1524 dakika süre aldı ve 1 de gol attı.

İlgini Çekebilir
Icardi'nin G.Saray'dan istediği ücret belli oldu!
Habere Git

İtalya'da 91 maçta forma giydi

Merih Demiral, 32'si de Juventus formasıyla olmak üzere İtalyan Serie A'da toplam 91 maça çıktı. Bu maçlarda toplam 5 gol atarken, 4 de asiste imzasını koydu. İhtiyaç halinde sağ ve sol bekte de görev yapan Demiral, tüm ligler göz önüne alındığında kariyerinde bugüne kadar 167 maçta forma şansı buldu.

Merih, 5 yılda 39 kez milli oldu

Merih Demiral, ilk olarak 2018 yılında Türkiye Milli Takımı'nın formasını giydi. Demiral, 5 yılda 39 kez ay yıldızlı formayla saha çıkarken, 2 kez de gol sevinci yaşadı. Demiral, Euro 2020 kadrosunda da kendisine şans buldu.

Senin için hazırladığımız haberler