Fenerbahçe, La Liga'da yer alabilir mi? İspanyol basını açıkladı

28.03.2024 - 09:00 | Son Güncellenme: 28.03.2024 - 10:20

Başkan Ali Koç'un Fenerbahçe'nin önündeki seçenekten biri olarak açıkladığı, takım satın alarak yurt dışında oynama seçeneği uygulanabilir mi? İspanyol basını sarı lacivertlilerin La Liga'da yer alma ihtimalini değerlendirdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe, La Liga'da yer alabilir mi? İspanyol basını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından istenmeyen olaylar yaşandı. Yaşananların ardından Fenerbahçe yönetimi 'ligden çekilme' yetkisi almak için 2 Nisan'da olağanüstü kongere yapılacağını açıklamıştı.

Ali Koç: "Sponsorlardan yazılı onay aldık"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, dün gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında ligden çekilme ihtimaliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koç, "Anormalliği normalleştirdiğimiz için bu noktaya kadar geldik. 2 Nisan'da kongre üyelerimizle tüm ihtimalleri istişare edeceğiz. Bütün sponsorlarımızla görüştük, yazılı onaylarını aldık, biz neredeysek onlar orada olacaklar" ifadelerini kullandı.

Alt lige inmek, bir süre futbola son vermek, takım almak...

Aldıkları krediler için bankalarla da görüşeceklerini ifade eden Ali Koç, "Önümüzde kötü, daha kötü ve en kötü olmak üzere üç seçenek var. Alt lige inmek, bir süre için futbol faaliyetlerine son vermek veya yurt dışında bir takım almak da ihtimal dahilinde.. Fakat bu kongrede netleşecek" dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı! Fenerbahçe'nin tartıştığı modeli dünyada 13 kulüp uyguluyor
Habere Git

Başka lige katılma ihtimali

Öte yandan Fenerbahçe'nin Belçika Jupiler Ligi, Hollanda Eredivisie, Fransa Ligue 1 ve İspanya La Liga'ya başvurmayı düşündüğü öne sürüldü.

La Liga iddiası değerlendirildi

Hürriyet'te yer alan habere göre; Marca gazetesinden Rodrigo Gonzalez, farklı liglere başvuru yapması gündemde olan Fenerbahçe'nin neden La Liga'da yer alamayacağını yazdı.

"Mümkün değil"

İspanya yasalarına göre ülke dışından herhangi bir takımın ulusal ve yerel liglerde boy gösteremeyeceğini söyleyen Gonzalez, yasalara göre sadece Andorra kulüplerinin LaLiga'da yer alabileceğini iddia etti.

La Liga Başkanı Javier Tebas, 2017 yılında Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona'nın La Liga'da yer almayacağını açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler